Retete culinare

Meniul zilei: (rulada cu ou,ciorba de varza,chiftele de cartofi cu branza,biscuiti cu cocos)

Meniul zilei: (ruladă cu ou, ciorbă de varză, chiftele de cartofi cu brânză, biscuiţi cu cocos)

1. Aperitiv: Ruladă cu ou (Vero):

-500 gr carne măcinată de porc,3 ouă, sare, piper, 1 căpăţână usturoi, 3 felii pâine mai tare, o linguriţă bicarbonat de sodiu, se amestecă bine. Această reţeta se foloseşte şi la chiftele. + 6 ouă fierte şi gogoşar murat pentru umplutură.
Pe fundul unei tăvi sau pe un tocător se unge cu puţin ulei, se aşează carnea preparată că o foaie, se aşează celelalte 6 ouă fierte de-a lungul foii de carne, şi alături pe o parte şi cealaltă gogoşar murat. Se rulează şi se pune la cuptor la 180 de grade în jur de 40 minute, depinde de cuptor. Trebuie să fie rumenă la suprafaţă. Puteţi face două rulade mai mici. Când e rece se taie felii de un deget groase. Foarte bune pentru aperitivul de nuntă, botez, petreceri.

2. Ciorbă de varză (dulce)

-1 varză potrivită o curăţăm şi o tăiem fideluţă
-2 morcovi şi un pastarnac daţi pe răzătoarea fină
-punem în oală puţin ulei şi călim puţin morcovul şi păstârnacul apoi adăugăm apă şi punem să fiarbă
-după ce dă câteva clocote adăugăm varza
-punem sare, piper, vegeta, praf de chimen, curry, puţin praf de ghimbir, cimbru şi lăsăm să fiarbă
-când ciorba este gata adăugăm amestecul de verdeaţă şi-o mai lăsăm câteva clocote
-dacă vă place bulionul puteţi pune puţin bulion sau pastă de roşii când fierbe
-se drege cu smântână şi se presară mărar tăiat foarte mărunt

3. Chiftele de cartofi cu brânză:

-se dau pe răzătoarea mare 2-3 cartofi, îi stoarcem puţin
-punem cartofii într-un castron, adăugăm brânză sau caşcaval ( dat pe răzătoarea fină), 2-3 ouă  (bătute în prealabil) condimente: sare, piper, curry, praf de usturoi (opţional), boia (opţional), mărar tăiat mărunt şi 3-4 linguri de făină
-după ce omogenizăm compoziţia, le coacem în tigaie cu puţin mai mult ulei (se pun cu un polonic mai mic)
-se pot servi cu o salată de vară (roşii, cartraveti, ardei) sau cu o salată de varză

4. Biscuiţi cu cocos:

-se amestecă într-un castron: 200 gr margarină (Rama cub)+80 gr zahăr praf+100 gr cocos+250 gr făină+2-3 pliculeţe de zahăr vaniliat, frământăm să fie un aluat potrivit.
-se dă prin maşina (de tocat carne) folosind ce formă ne place
-punem biscuiţii în tavă (unsă şi tapetată), deasupra putem împrăştia zahăr tos şi punem la cuptor

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago