Retete culinare

Meniu:(salată de crudități, dovlecel umplut, salată de fructe în jumătăți de pepene)

Meniu:(salată de crudități, dovlecel umplut, salată de fructe în jumătăți de pepene)

1.Aperitiv: salată de crudități (Vero)

-2-3 roșii curățate de coajă, tăiate felii subțiri

-1 castravete tăiat felii subțiri lăsat puțin cu sare

-1 legătură ceapă verde tăiată rondele subțiri lăsată puțin cu sare

-punem în castron roșiile, castraveții și ceapa scurse, opțional o legătură de pătrunjel sau mărar tăiate fff fin

-1 ardei tăiat fff subțire

-potrivim de sare, piper, puțin oțet de mere sau zeamă de lămâie

-se poate servi așa sau presărat cu brânză rasă și feliuțe subțiri de pâine prăjită

2.Ciorbă de fasole verde:

-curățăm fasolea verde și o rupem bucăți

-2 morcovi +1 pătrunjel îi dăm pe răzătoarea fină

-o ceapă tăiată ff mărunt o călim puțin în ulei, adăugăm morcovul și pătrunjelul și mai călim puțin

-adăugăm fasolea verde și apa

-potrivim de sare, piper, curry

-când fasolea e aproape fiartă punem o legătură de pătrunjel sau mărar verde tăiate fff fin și opțional boia și tarhon

-putem servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Dovlecel umplut:

-2 dovlecei curățați, tăiați pe lung și scobiți

– călim o ceapă mică în puțin ulei, adăugăm miezul de la dovlecei tăiat mărunt, ciuperci tăiate mărunt,1 ardei tăiat, puțină apă și condimente și lăsăm să fiarbă

– când e gata luăm de pe foc și amestecăm cu 2 -3 ouă crude

-umplem cu compoziția dovleceii, presăram deasupra cașcaval ras și punem la cuptor

-în tavă punem puțină apă și 2-3 linguri de smântână

4.Salată de fructe în jumătăți de pepene

-tăiem pepenele în două, și scobim miezul (lăsăm cam de un deget)

-miezul de la pepene tăiat bucățele mici îl punem în castron

-adăugăm zmeură, vișine (fără sâmbure), afine, un plic de zahăr praf vanilinat (după gust), un pic de suc de lămâie, un pic de alcool (coniac, gin, vodka),amestecăm bine

-cu compoziția umplem jumătățile de pepene și punem la rece

-când servim putem pune deasupra ciocolată rasă, fulgi de cocos, frișcă sau înghețată după preferințe

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago