Retete culinare

Meniu – supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema –

Meniu (supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema)

Supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema – Rețete culinare

1.Aperitiv: salată de roșii

-tăiați roșiile felii sau cubulețe (eu le curăţ de coajă), le puneți în castron, adăugați pătrunjel sau mărar tăiat ff mărunt, rucola tăiată mărunt

-amestecați bine, adăugați sare, piper după gust și 4-5 linguri de smântână, și puneți castronul la rece

-când serviți puteți presara deasupra brânză sau cașcaval rase

2.Supă de conopidă:

-o ceapă tăiată mărunt și 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei,

-adăugăm bucheţelele de conopidă, apă și condimente după gust și punem la fiert

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și dregem cu smântână

3.Pui cu sos picant (Vero)

-opțional o ceapă tăiată mărunt o călim, punem pulpele dezosate, condimente și 1 linguriță de chilli, apă și le punem la fiert (apă punem câte puțin)

-când sunt fierte adăugăm puțin bulion

-servim cu cartofi natur

4.Prăjitură Boema:

–se face un pișcot cu cacao din 6 ouă și se pune la copt (tavă A4)

– 5 albușuri de ou+5 linguri de zahăr +1 lingură oțet=le batem spumă tare

-când blatul e aproape gata scoatem tava turnam deasupra compoziția cu albușuri și mai lăsăm câteva minute la cuptor

crema: 5 gălbenușuri de ou +5 linguri de zahăr+100 gr cafea  =se fierb până se îngroașă, se lasă la răcit și se amestecă cu 1 pachet de unt (frecat bine înainte să nu aibă apă)

sirop: se fierb 500 ml apă cu 10 linguri de zahăr, turnăm siropul într-o tavă și-l lăsăm să se răcească

-când siropul e rece punem peste el în tavă blatul cu spumă deasupra și lăsăm să absoarbă siropul

-punem deasupra crema

-batem 500 ml frișcă, o punem peste cremă și presăram cacao sau fulgi de ciocolată și dăm prăjitura la rece.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Fursecuri cu iz de sărbătoare

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

7 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago