Meniu – supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema –
Meniu (supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema)
Supă de conopidă, pui cu sos picant, prăjitură Boema – Rețete culinare
1.Aperitiv: salată de roșii
-tăiați roșiile felii sau cubulețe (eu le curăţ de coajă), le puneți în castron, adăugați pătrunjel sau mărar tăiat ff mărunt, rucola tăiată mărunt
-amestecați bine, adăugați sare, piper după gust și 4-5 linguri de smântână, și puneți castronul la rece
-când serviți puteți presara deasupra brânză sau cașcaval rase
2.Supă de conopidă:
-o ceapă tăiată mărunt și 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei,
-adăugăm bucheţelele de conopidă, apă și condimente după gust și punem la fiert
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și dregem cu smântână
3.Pui cu sos picant (Vero)
-opțional o ceapă tăiată mărunt o călim, punem pulpele dezosate, condimente și 1 linguriță de chilli, apă și le punem la fiert (apă punem câte puțin)
-când sunt fierte adăugăm puțin bulion
-servim cu cartofi natur
4.Prăjitură Boema:
–se face un pișcot cu cacao din 6 ouă și se pune la copt (tavă A4)
– 5 albușuri de ou+5 linguri de zahăr +1 lingură oțet=le batem spumă tare
-când blatul e aproape gata scoatem tava turnam deasupra compoziția cu albușuri și mai lăsăm câteva minute la cuptor
–crema: 5 gălbenușuri de ou +5 linguri de zahăr+100 gr cafea =se fierb până se îngroașă, se lasă la răcit și se amestecă cu 1 pachet de unt (frecat bine înainte să nu aibă apă)
–sirop: se fierb 500 ml apă cu 10 linguri de zahăr, turnăm siropul într-o tavă și-l lăsăm să se răcească
-când siropul e rece punem peste el în tavă blatul cu spumă deasupra și lăsăm să absoarbă siropul
-punem deasupra crema
-batem 500 ml frișcă, o punem peste cremă și presăram cacao sau fulgi de ciocolată și dăm prăjitura la rece.
Un alt meniu ce-ți lasă gura apă 😀
Multumim pentru retete