Retete culinare

Meniu: (supă cremă de broccoli,piept de pui cu sos de lămâie,napolitane cu cremă de suhaida)

Meniu: (supă cremă de broccoli,piept de pui cu sos de lămâie,napolitane cu cremă de suhaida)

1.Aperitiv: salată de crudităţi

-o legătură de ceapă verde tăiată cât de mărunt vă place, se lasă puţin cu sare, apoi o stoarcem
-un castravete tăiat felii subţiri, îl lăsăm puţin cu sare şi-l stoarcem
-punem într-un castron ceapa, castravetele, 2 roşii tăiate felii, un ardei tăiat felii subţiri
-adăugăm pătrunjel sau mărar tăiat mărunt, sare, piper, puţin oţet balsamic şi amestecăm
-presăram brânză dată pe răzătoare sau caşcaval, servim după ce a stat puţin la rece

2.Supă cremă de broccoli:

-punem la fiert buchetele de brocoli cu un morcov, un pătrunjel, un păstârnac şi 1-2 cartofi mici
-dăm legumele fierte prin blender, adăugăm zeama în care au fiert legumele să fie de consistentă unei smântâni
-adăugăm sare, piper, mărar tăiat ff mărunt
-dregem cu smântână
– se poate servi cu crutoane

3.Piept de pui cu sos de lămâie:

-punem feliile de piept în cratiţă la fiert
-adăugăm sare, piper, cury şi felii de lămâie (curăţaţi coajă subţire şi lăsăm învelişul alb)
-când carnea este fiartă adăugăm în apă smântână şi mai dăm câteva clocote
-servim cu cartofi piure sau mămăligă

4.Napolitane cu cremă de suhaida (Vio)

-1 pachet de foi de napolitane
Crema:-400 gr unt (sau margarină Rama)+300 gr zahăr+5 linguriţe nes (praf)+5 linguri apă+5 linguri cafea fiartă+3 linguri cacao=se fierb cam 20-30 minute (puneţi la fiert într-o oală mai înaltă pentru că în prima faza face spumă)
-când se mai răceşte puţin (luăm de pe foc) punem pe rând 4 ouă întregi amestecând continuu
-punem crema la rece câteva ore sau chiar până a două zi
-umplem foile

 Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago