-Întru-un vas punem 50 gr unt la topit, adăugăm o ceapă și 4 căței de usturoi tocate mărunt.
-Eu prefer ceapă verde pentru un gust mai intens.
-Adăugăm sare și cimbru (frunze uscate ), 300 grame ciuperci champignon măcinate, o lingură de zeamă de lămâie și sare după gust.
-Se lasă la foc potrivit 10 minute.
-La final adăugăm și o legătură de pătrunjel tocat mărunt.
-Se lasă la răcit 15 minute după care punem în compoziție 150 gr unt.
-Se păstrează în recipiente închise.
-Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați pe răzătoare. Se pune câte un pic de apă.
-Se taie mărunt carnea-500 de gr. pulpe dezosate și se pun în oală la fiert.
-Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
-Când sunt fierte se adaugă (pregătiți în prealabil) 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață. Eu folosesc leuștean frunze.
-Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
-Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
-Se condimentează după gust.
-aripile spălate si curățate le condimentăm cu amestecul care ne place(cât de picant vă place) turnăm și puțin sos de soia, le amestecăm (frământăm)bine și le lăsăm câteva ore la rece
-punem aripile în tavă, pe lângă ele putem pune cartofi tăiați în două, adăugăm 1 crenguță de cimbru, un păhărel de alcool, apă cât acoperă și punem tava la cuptor
–Blat;
-250 gr făină, 1 ou, 100 gr unt de masă, 100 gr zahăr pudră vanilat, un pliculeț praf de copt și coajă de la o lămâie.
–Crema:
-100 gr zahăr, 100 gr unt, 600 gr iaurt gras, 50 gr făină de grâu, 3 ouă și 2 pliculețe zahăr vanilat.
-La umplutură folosim 1 kg nectarine și 1 lingură de pesmet
-Frământăm făina cu untul până ce acesta este bine încorporat, adăugăm coaja de lămâie, oul, zahărul pudră și praful de copt stins în zeamă de lămâie. Aluatul astfel obținut îl lăsăm pentru 30 de minute la rece în frigider.
-Nectarinele le feliem după care le așezăm peste blat într-o tavă potrivită pentru tartă. –Presăram pesmetul și punem tava la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
-Crema o pregătim mixand untul cu zahărul, gălbenușurile de la ouă adăugate treptat, făina, iaurtul și albușurile de la cele trei ouă bătute spumă în prealabil.
-Adăugăm compoziția astfel obținută peste nectarine și o lăsăm la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…
Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…
Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…
View Comments
Cred ca o sa incerc si eu pateul :-)
Toate rețetele tale imi plac ! Mulțumesc!
Ador această rubrică! Mulțumim pentru idei!