Supă cremă de cartofi – Pastă de jumări – Friptură de pui cu legume la cuptor – Tartă cu brânză

Supă cremă de cartofi – Pastă de jumări – Friptură de pui cu legume la cuptor – Tartă cu brânză

1. Aperitiv: pastă de jumări

  • 400 gr jumari date prin maşina de măcinat
  • 3-4 oua fierte tari si tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare
  • punem intr-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare si mixăm bine
  • servim pe feliuţe de paine prăjită

2. Supă cremă de cartofi (Iliuța)

  • 1 kg cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, păstârnac, țelină, mirodenii (piper, busuioc, rozmarin ) și sare după gust, se fierb pentru 40-45 de minute.
  • lăsăm doar o parte din zeamă pe care împreună cu legumele le pasăm bine.
  • adăugăm 300 ml smântână 20 % grăsime pe care o încorporăm  treptat.
  • supă cremă de cartofi o servim cu crutoane.

3. Friptură de pui cu legume la cuptor

  • 4-5 pulpe le condimentăm cu amestecul care ne place
  • tăiem 1 ceapă felii mai mari+1 ardei felii+1 roșie feliată+rondele de dovlecei +1 cutie de ciuperci scurse
  • punem legumele în tavă, peste ele așezăm pulpele +1 crenguță de cimbru +1 păhărel de alcool (coniac,vodka,gin) + apă cât acoperă și punem tava în cuptor
  • lăsăm până e gata carnea
  • dacă e necesar mai adăugăm puțină apă peste legume să nu se ardă
  • dacă vă place când scoateți tava turnați mujdei de usturoi și acoperiți bine cu hârtie pergament sau folie de aluminiu și lăsați afară câteva minute
  • după ce puneți usturoi nu mai băgați tava în cuptor

4.Tartă cu brânză

  • tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutura
  • umplutură:1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt+150-200gr zahăr+2 gălbenușuri de ou și albusul bătut spumă+stafide muiate în rom
  • umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor
  • o scoateți rece din tavă și o tăiați
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago