Pateu cu ciuperci și cimbru - Ciorbă de pui cu legume

Pateu cu ciuperci și cimbru – Ciorbă de pui cu legume – Tartă cu nectarine și cremă de iaurt – Meniu

1. Aperitiv: Pateu cu ciuperci și cimbru.(Iliuța)

-Întru-un vas punem 50 gr  unt la topit, adăugăm o ceapă  și 4 căței de usturoi tocate mărunt.

-Eu prefer ceapă verde pentru un gust mai intens.

-Adăugăm sare și cimbru (frunze uscate ), 300 grame ciuperci champignon măcinate, o lingură de zeamă de lămâie și sare după gust.

-Se lasă la foc potrivit 10 minute.

-La final adăugăm și o legătură de pătrunjel tocat mărunt.

-Se lasă la răcit 15 minute după care punem în compoziție 150 gr unt.

-Se păstrează în recipiente închise.

2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)

-Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați pe răzătoare. Se pune câte un pic de apă.

-Se taie mărunt carnea-500 de gr. pulpe dezosate și se pun în oală la fiert.

-Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.

-Când sunt fierte se adaugă (pregătiți în prealabil) 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață. Eu folosesc leuștean frunze.

-Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.

-Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.

-Se condimentează după gust.

3. Aripi de pui picante la cuptor:

-aripile spălate si curățate le condimentăm cu amestecul care ne place(cât de picant vă place) turnăm și puțin sos de soia, le amestecăm (frământăm)bine și le lăsăm câteva ore la rece

-punem aripile în tavă, pe lângă ele putem pune cartofi tăiați în două, adăugăm 1 crenguță de cimbru, un păhărel de alcool, apă cât acoperă și punem tava la cuptor

4.Tartă cu nectarine și cremă de iaurt (Iliuța)

Blat;

-250 gr făină, 1 ou, 100 gr unt de masă, 100 gr zahăr pudră  vanilat, un pliculeț praf de copt și coajă de la o lămâie.

Crema:

-100 gr zahăr, 100 gr unt, 600 gr iaurt gras, 50 gr făină de grâu, 3 ouă  și 2 pliculețe zahăr vanilat.

-La umplutură folosim 1 kg nectarine și 1 lingură de  pesmet

-Frământăm făina cu untul până ce acesta este bine încorporat, adăugăm coaja de lămâie, oul, zahărul pudră și praful de copt stins în zeamă de lămâie. Aluatul astfel obținut îl lăsăm pentru 30 de minute la rece în frigider.

-Nectarinele  le feliem după care le așezăm peste blat într-o tavă potrivită pentru tartă. –Presăram pesmetul și punem tava la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

-Crema o pregătim mixand untul cu zahărul, gălbenușurile de la ouă adăugate treptat, făina, iaurtul și albușurile de la cele trei ouă bătute spumă în prealabil.

-Adăugăm compoziția astfel obținută peste nectarine și o lăsăm la cuptor pentru 60 de minute la 180 grade.

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.