Retete culinare

Pateuri cu crenvurşti – Ciorbă de cartofi cu bacon – Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor – Tiramisu

Pateuri cu crenvurşti – Ciorbă de cartofi cu bacon – Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor – Tiramisu

1.Aperitiv: pateuri cu crenvurşti

  • o foaie de aluat foietaj (Morăriţa) o tăiem pătrate mai mari
  • ungem fiecare pătrat cu brânză topită (ale mele sunt unse cu brânză topită vegetală)
  • pe fiecare pătrat punem jumătate de crenvurşti (eu ii fierb puţin înainte)
  • închidem aluatul, îl ungem cu ou bătut,presărăm seminţe de susan, de mac sau caşcaval ras
  • punem la copt pe hârtie pergament(pusă in tavă fără s-o ungeţi)

2.Ciorbă de cartofi cu bacon:

  • 200 gr bacon tăiat bucăţele
  • 3-4 cartofi mari curăţaţi şi tăiaţi bucăţele sau rondele
  • 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în foarte puţin ulei,adăugăm baconul,cartofii,apa si punem la fiert
  • când legumele si baconul sunt fierte adăugăm verdeaţa; pătrunjel şi tarhon tăiate fff mărunt şi mai lăsăm câteva clocote
  • dregem cu smântână sau iaurt

3.Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor (Iliuţa)

  • 5 cartofi medii și un morcov îi tăiem cubulețe și îi fierbem cu puțină sare.
  • 300 g broccoli opărit pentru 2 minute se pune într-o tavă termorezistentă, adăugăm cartofii și morcovul fierte.
  • 3 ouă bătute spumă, 150 g telemea și 150 g cașcaval ras se amestecă bine.
  • se adaugă peste compoziție și se da la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade

4.Tiramisu (Maya)

  • 400-600 gr pişcoturi,500 gr mascarpone,5 ouă,2 plicuri praf de frişcă (dr Oekter), 8 linguri de zahăr, cafea sau cacao preparată

a)-se freacă gălbenuşurile cu zahărul (până se topeşte zahărul), adăugăm mascarponele mixăm bine şi punem la rece

b)-se bate albuşul spumă tare, adaugăm prafurile de frişcă si amestecăm bine

  • se unesc cele 2 compoziţii (a+b), se amestecă bine si se pun la rece
  • pregătim tava,apoi muiem pişcoturile în cafea (cacao) si clădim prajitura astfel:
  • un rând de pişcoturi muiate+crema+pişcoturi+crema+pişcoturi+crema = şi dăm prăjitura la rece câteva ore
  • înainte de servire presărăm cu cacao praf sau cu ciocolată rasă
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago