Pateuri cu crenvurşti – Ciorbă de cartofi cu bacon – Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor – Tiramisu
Pateuri cu crenvurşti – Ciorbă de cartofi cu bacon – Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor – Tiramisu
1.Aperitiv: pateuri cu crenvurşti
- o foaie de aluat foietaj (Morăriţa) o tăiem pătrate mai mari
- ungem fiecare pătrat cu brânză topită (ale mele sunt unse cu brânză topită vegetală)
- pe fiecare pătrat punem jumătate de crenvurşti (eu ii fierb puţin înainte)
- închidem aluatul, îl ungem cu ou bătut,presărăm seminţe de susan, de mac sau caşcaval ras
- punem la copt pe hârtie pergament(pusă in tavă fără s-o ungeţi)
2.Ciorbă de cartofi cu bacon:
- 200 gr bacon tăiat bucăţele
- 3-4 cartofi mari curăţaţi şi tăiaţi bucăţele sau rondele
- 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în foarte puţin ulei,adăugăm baconul,cartofii,apa si punem la fiert
- când legumele si baconul sunt fierte adăugăm verdeaţa; pătrunjel şi tarhon tăiate fff mărunt şi mai lăsăm câteva clocote
- dregem cu smântână sau iaurt
3.Cartofi cu broccoli și telemea la cuptor (Iliuţa)
- 5 cartofi medii și un morcov îi tăiem cubulețe și îi fierbem cu puțină sare.
- 300 g broccoli opărit pentru 2 minute se pune într-o tavă termorezistentă, adăugăm cartofii și morcovul fierte.
- 3 ouă bătute spumă, 150 g telemea și 150 g cașcaval ras se amestecă bine.
- se adaugă peste compoziție și se da la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade
4.Tiramisu (Maya)
- 400-600 gr pişcoturi,500 gr mascarpone,5 ouă,2 plicuri praf de frişcă (dr Oekter), 8 linguri de zahăr, cafea sau cacao preparată
a)-se freacă gălbenuşurile cu zahărul (până se topeşte zahărul), adăugăm mascarponele mixăm bine şi punem la rece
b)-se bate albuşul spumă tare, adaugăm prafurile de frişcă si amestecăm bine
- se unesc cele 2 compoziţii (a+b), se amestecă bine si se pun la rece
- pregătim tava,apoi muiem pişcoturile în cafea (cacao) si clădim prajitura astfel:
- un rând de pişcoturi muiate+crema+pişcoturi+crema+pişcoturi+crema = şi dăm prăjitura la rece câteva ore
- înainte de servire presărăm cu cacao praf sau cu ciocolată rasă
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ce rețete minunate! Mulțumesc pentru idei!