prăjitură dulce cu mălai o delicatesă
– Salată de piept de pui cu maioneză şi ardei roşu
Se poate consideră un aperitiv, merge perfect la sărbători sau la mese festive
Ingrediente:
Un piept de pui 500 gr
Ouă
Ulei
Lămâie
Sare
Piper
Muştar
Ardei gras
Bagheta pentru a face bruscheţele +unt
Se fierbe pieptul de pui (carnea de pui nu se spală, se fierbe sau se pregăteşte direct; nu se spală pentru a nu răspândi boli precum salmonella, E.coli murind la temperaturi înalte).
După ce a fiert pieptul de pui, se taie în fâşii, apoi în cubuleţe. Fiecare cubuleţ se ia şi se despart fibrele cărnii. Aşa salată devine mai ”închegată”. Ardeiul roşu se taie fâşii şi apoi cubuleţe mici.
Dintr-un ou fiert, gălbenuşul la unul crud, sare, piper, muştar, ulei şi lămâie se face o maioneză. Se încorporează maioneză cu carnea de pui şi cubuleţele de ardei roşu. Se mai condimentează după gust.
Bagheta se taie în felii, se ung feliile pe ambele fete cu unt, într-o tavă se pune hârtie de copt şi apoi feliile de bagheta şi se dau la cuptor până se rumenesc. Când sunt gata, se scot şi se lasă la răcit. Se pune salată de pui pe bruscheta şi se poate orna cu pătrunjel, ardei gras verde sau albuş de ou fiert.
-1-2 morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, îi călim în puţin ulei punem apă şi punem la fiert
-adăugăm o ceapă tăiată mărunt
-varză o curăţăm, o spălăm, o tăiem fideluţă şi o adăugăm în oală
-punem condimente: piper, sare, boia (opţional), cury, praf de chimen
-când ingredientele sunt aproape fierte adăugăm cimbru, mărar şi tarhon (dacă vă place)
-se poate drege cu smântână sau bulion depinde de preferinţe
Aluat
-300 gr făină, 1 ou, 1 lingură margarină, un praf de cuţit de sare, un pacheţel de drojdie muiată sau un pliculeţ de drojdie uscată=frământăm cu puţină apă şi lăsăm să dospească o jumătate de ora la cald
-Conţinut– se unge blatul cu pastă de ardei picantă sau pastă de roşii, se adaugă kaizer şi salam mărunţit ( sau orice aveţi în frigider, cârnaţi, ton mărunţit), se rade brânză sărată, se adaugă salam feliat (eu folosesc salamul cu parmezan). Se da la cuptor, înainte cu câteva minute să fie gata se rade caşcaval.
-înainte de a fi gata coaptă, scoatem tava din cuptor, ridicăm uşor marginile cu cuţitul şi punem cu lingura roată lapte (aşa aluatul nu se va întări, ci rămâne pufos)
-mai băgăm tava la cuptor câteva momente
-două căni de mălai, o cană de gris, o cană de făină albă, 1 praf de copt, 100 ml ulei, o cană de lapte dulce, o cană de iaurt (sau lapte prins), o cană de zahăr şi trei ouă
-amestecăm ingredientele ca la un chec, punem în tavă (A4) unsă şi tapetată şi dăm la copt
-tăiem prăjitură rece, dacă vreţi puteţi presară deasupra zahăr praf
Poftă Bună!
prăjitură dulce cu mălai, ciorbă de varză dulce
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
mmmm,ce de bunatati!supa de varza o fac fara morcovi in ea,pun canat picant,sau aripi de rata,iese delicioasa!
Pita vreau si eu,mi-a facut Vero pofta,arata super delicios.Nu stiam de faza cu lapte,mersi Vero!
De data asta, desertul este singurul care nu ma tenteaza in mod deosebit. In schimb, aperitivul pare chiar delicios, iar de pizza nici nu mai spun! :)
Fain meniu. Trebuie sa încerc prăjitura
Pizza arată super, dar și rețeta de salată e foarte faină! Iar prăjitura e foarte bună, o prepara și bunica mea adesea. Ciorba o voi încerca (n-am făcut niciodată din varză dulce, dar mi se pare o idee foarte bună). Așadar, mulțumim pentru minunatele idei!
I love pizza :D
Astazi am mancat pizza de casa! :D Super meniul! locco_smiley_37
Yammi!! Arci, numai bunatati imi recomanzi. Salata aperitiv imi face cu ochiul ;) . Multumesc !