Prăjitură fragedă cu gem și nucă gustoasă și aromată.
-250 gr brânză dulce se mixează cu 100 gr unt, sare și piper după gust
-adăugăm 200 gr cașcaval (dat pe răzătoarea fină) și amestecăm bine, apoi punem ½ oră în frigider
-într-un castron punem cam 100 gr cașcaval (dat pe răzătoarea fină)
când le puneți pe platou puteți înfige în biluțe scobitori
-curățăm o căpățână de broccoli (tijele mai tari le puteți pune în congelator și le puteți folosi la o supă cremă)
-o căpățână de conopidă o curățăm și o desfacem în buchețele
-1 ceapă mică o curățăm și o tăiem bucățele
-punem în oală ceapa și morcovul și le călim în puțin ulei adăugăm bucheţelele de broccoli și conopidă, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, boia (opțional), curry, chimen praf, și lăsăm să fiarbă
-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
-feliile de carne se condimentează și se lasă la rece
-se curată cartofii și se fierb în apă cu sare, apoi îi scurgem
-punem în tavă puțin ulei așezăm cartofii tăiați rondele, îi mai stropim cu puțin ulei și-i dăm la cuptor să se coacă
-când cartofii sunt gata punem peste ei cam 200 gr cașcaval (dat pe răzătoare) și mai punem tava la cuptor 5-10 minute
-feliile de carne le dăm prin făină, ou bătut și pesmet și le prăjim în ulei la foc mic să se pătrundă bine
-amestecăm 250 gr. unt ( 82 % grăsime ) cu 50 gr smântână și 200 gr zahăr
-adăugăm un ou, un praf de sare, esență de rom, un plic de praf de copt și 2 plicuri de zahăr vanilat.
-adăugăm făină și frământam un aluat moale și nelipicios.
-împărțim aluatul în două părți cu dimensiuni diferite, pe care le înfășuram în folie alimentară și le lăsăm pentru 60 de minute la congelator.
-scoatem pentru început partea de aluat mai mare pe care o întindem într-o tavă rotundă cu margini detașabile pe care am tapetat-o în prealabil cu unt.
-întindem peste aluat conținutul unui borcan de gem la alegere și 200 gr de nucă măcinată.
-a două parte de aluat o scoatem de la congelator și o radem peste compoziție pe întreagă suprafață.
-se lasă prăjitură în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 40 minute.
-rezultatul obținut este o prăjitură fragedă, gustoasă și aromată.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mulțumim Arci
Multumim fetelor!Eu scot brocoli si las numa conopidă pt ciorba.yamyy.am sa fac curând.Iliuta vreau prăjitură,putina de tot!
Prajitura imi face cu ochiul :-)
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Super meniu !