Prăjitură fragedă cu gem și nucă

Ciorbă de broccoli și conopidă – Șnițele cu cartofi gratinați – Prăjitură fragedă cu gem și nucă – Meniu

  Prăjitură fragedă cu gem și nucă gustoasă și aromată.

1. Aperitiv: biluțe de brânză

-250 gr brânză dulce se mixează cu 100 gr unt, sare și piper după gust

-adăugăm 200 gr cașcaval (dat pe răzătoarea fină) și amestecăm bine, apoi punem ½ oră în frigider

-într-un castron punem cam 100 gr cașcaval (dat pe răzătoarea fină)

  • cu mâna udă formăm biluțe din amestecul de brânză, le dăm prin cașcaval și le punem pe un platou, apoi la rece
  • când le puneți pe platou puteți înfige în biluțe scobitori

2. Ciorbă de broccoli și conopidă

-curățăm o căpățână de broccoli (tijele mai tari le puteți pune în congelator și le puteți folosi la o supă cremă)

-o căpățână de conopidă o curățăm și o desfacem în buchețele

  • 1 morcov îl dăm pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică o curățăm și o tăiem bucățele

-punem în oală ceapa și morcovul și le călim în puțin ulei adăugăm bucheţelele de broccoli și conopidă, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, boia (opțional), curry, chimen praf, și lăsăm să fiarbă

-când  ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Șnițele cu cartofi gratinați

-feliile de carne se condimentează și se lasă la rece

-se curată cartofii și se fierb în apă cu sare, apoi îi scurgem

-punem în tavă puțin ulei așezăm cartofii tăiați rondele, îi mai stropim cu puțin ulei și-i dăm la cuptor să se coacă

-când cartofii sunt gata punem peste ei cam 200 gr cașcaval (dat pe răzătoare) și mai punem tava la cuptor 5-10 minute

-feliile de carne le dăm prin făină, ou bătut și pesmet și le prăjim în ulei la foc mic să se pătrundă bine

  • servim carnea cu cartofii și cu murături sau salată de crudități

4. Prăjitură fragedă cu gem și nucă (Iliuța)

-amestecăm 250 gr. unt ( 82 % grăsime ) cu 50 gr smântână și 200 gr zahăr

-adăugăm un ou, un praf de sare, esență de rom, un plic de praf de copt și 2 plicuri de zahăr vanilat.

-adăugăm făină și frământam un aluat moale și nelipicios.

-împărțim aluatul în două părți cu dimensiuni diferite, pe care le înfășuram în folie alimentară și le lăsăm pentru  60 de minute la congelator.

-scoatem pentru început partea de aluat mai mare pe care o întindem într-o tavă rotundă cu margini detașabile pe care am tapetat-o în prealabil cu unt.

-întindem peste aluat conținutul unui borcan de gem la alegere și 200 gr de nucă măcinată.

-a două parte de aluat o scoatem de la congelator și o radem peste compoziție pe întreagă suprafață.

-se lasă prăjitură în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 40 minute.

-rezultatul obținut este o prăjitură fragedă, gustoasă și aromată.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Multumim fetelor!Eu scot brocoli si las numa conopidă pt ciorba.yamyy.am sa fac curând.Iliuta vreau prăjitură,putina de tot!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.