1. Aperitiv:
-1 kg gâturi de curcan +1 kg carne de curcan +1 kg labe de pui sau curcan
-1-2 morcovi +1 pătrunjel = curățați
-punem carnea cu zarzavatul la foc și după ce culegem spuma dăm focul mic și le fierbem câteva ore la foc încet
-adăugăm sare după gust, boabe de piper
-când sunt aproape gata adăugăm usturoi (2-3 căciulii) și mai lăsăm să fiarbă
-scoatem carnea, curățăm de pe oase și punem în caserole
-punem gelatină în zeamă (după instrucțiuni),lăsăm zeama puțin să stea apoi o strecurăm (eu pun în strecurătoare tifon +vată +tifon – ca să nu treacă grăsimea)
-punem zeama în caserole, peste carne, și lăsăm să se răcească apoi punem în frigider caserolele
-le puteți servi simple sau cu piper sau lămâie
-carnea de curcan și zarzavatul din supă le tăiem mărunt
-adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb și 2-3 castraveți murați tăiați mărunt și scurși
-amestecăm și adăugăm maioneză (făcută cu cartof) după gust
– strecurăm zeama în care am fiert carnea și zarzavatul
-adăugăm tăiței sau tăşcuţe(eu le dau un clocot în apă pe urmă le scurg și le pun în supă)
-pielea de pe găturile de curcan o coasem la un capăt (cu ață colorată)
-compoziția o putem face ca la drob: ficat de curcan fiert și măcinat, ceapă verde și verdeață tăiate mărunt, ouă fierte tăiate mărunt, ouă crude, condimente și un pic de pesmet
-dacă nu vă place ficatul înlocuiți cu carne tocată
-cu amestecul respectiv se umplu găturile (pielea), se coș și la celălalt capăt, se așează în tavă, se condimentează puțin, se pune apă în tavă și un pahar de vin și se pun la cuptor – le scoateți când sunt gata rumenite bine și se taie felii
-carnea se condimentează și se pune în cuptor pe un pat de legume: ceapă tăiată felii mai mari, ardei, dovlecel, ciuperci, felii de cartof (tăiate mai groase)
-punem apă să acopere carnea, crenguțe de cimbru și un păhărel de alcool (vodka, gin,cognac) sau un pahar de vin sau bere și punem la cuptor
-când carnea este făcută scoatem friptura și servim cu legumele
-pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântâna.
-crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată
-umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt
-se dau calde prin zahăr praf vanilinat
-1 kg de biscuiți simpli,1 kg mere dulci, 2 căni de zahăr,1/2 l apă,1 linguriță scorțișoară, 2 budinci vanilie
-se curată merele, se taie cubulețe mici, se pun la fiert cu apa și zahărul (nu se fierb mult), se adaugă scorțișoară
-într-o cană dizolvăm budincile cu puțină apă și turnam peste mere, amestecând ușor până se îngroașă, lăsăm la răcit
– când crema s-a răcit bine punem un strat de biscuiți, unul de crema până terminăm
– deasupra punem frișcă
-servim așa sau cu înghețată
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mulțumim pentru meniu. Toate arată apetisant.
Mmm,super meniu!Eu la racituri nu pun zarzavat,doar usturoi si sare!
Multumim de rețete Arci
Gaturi de curcam umplute nu am mancat si nici nu am vazut sau auzit. Mi se pare super interesant. Cred ca este o delicatesa.
Este o reteta veche a bunicii mele(unguroaica din Ditrau si fosta bucatareasa la popota ofiterilor chiar si in timpul razboiului)
Sunt foarte gustoase si aspectuoase.
Nici eu nu am mâncat gâturi de curcan umplute, dar cred că e o rețetă super.
Mulțumim pentru minunatele idei!
Un meniu interesant și delicios că întotdeauna ! Gâturi umplute trebuie sa incerc , mi-ai făcut poftă ! Mulțumesc pentru rețete !
Retete delicioase ca intotdeauna. Friptura pare foarte interesanta. :)