Salată cu fructe de mare - Frigărui cu cartofi natur
Literaturapetocuri.ro Reţete culinare

Salată cu fructe de mare – Frigărui cu cartofi natur – Budincă de orez – Meniu

1. Salată cu fructe de mare

-1 conservă de scoici în sos,1 cutie de caracatiţă în ulei le tăiem mărunt și le punem în castron (cu tot cu sos și ulei)

-adăugăm 1 cutie de porumb (stors), măsline negre sau verzi tăiate feliuțe, 200 gr paste (ca boabele de orez) fierte și scurse

-potrivim de sare, piper, lămâie, amestecăm bine și dăm la rece

2. Ciorbă de fasole verde

-1 morcov +1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină

-curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici

-călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote

-servim simplu sau cu smântână sau iaurt

3. Frigărui cu cartofi natur (Iliuta)

-tăiem cubulețe carnea de porc, o condimentăm, (lăsăm să stea puțin) și cam 200 gr de bacon tot tăiat felii sau cubulețe

-punem pe bețe carnea și baconul intercalate, le stropim bine cu vin sau bere și le punem la fript

-curățăm cartofii, îi punem la fiert tăiați felii sau cubulețe, îi scurgem și-i punem puțin la prăjit în ulei, opțional îi putem presăra cu mărar sau pătrunjel tăiat foarte mărunt.

4. Budincă de orez

-fierbem orezul în lapte cu 4-5 linguri de zahăr, până scade laptele și-l lăsăm puțin să se răcească

-batem spumă albuşul de la 3 ouă cu 150 gr zahăr, adăugăm gălbenușurile, 2-3 pliculețe de zahăr vanilinat și 100-200 gr stafide

-ungem tava sau cratița cu unt din belșug (și pereții) și presăram zahăr tos

-amestecăm cele 2 compoziții, punem budinca în tavă, presăram și deasupra un pic de zahăr și dăm la cuptor

-se taie rece în tavă

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Biscuiţi simpli pentru cafea

Ingrediente:

– 2 căni de untură;

– o cană lapte dulce;

– 2 ouă;

– făină cât cuprinde;

– nuca de cocos (opţional).

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amestecă într-un castron încăpător. Trebuie să se obţină un aluat tare, care poată fi modelat. La maşina de tocat se pune discul special pentru fursecuri, se reglează şi se pune aluatul în maşină. Formăm biscuiţii şi îi aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor, la foc mediu, până când se coc frumos şi se rumenesc. Puteţi face şi o glazură de cacao, dacă nu vă plac simpli. Se servesc cu ceai, cafea sau cu ce mai doriţi voi.

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

  1. Ciorba de fasole verde am făcut sambata, dupa aceasta reteta si e exceptionala!
    Mulțumesc pentru ajutor!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.