-1 conservă cu năut, 1 castravete, 1 ardei kapia, 1 ceapă roşie, 50 g telemea de vacă, 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper;
-mai întâi, se pregătesc toate ingredientele;
-năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol;
-ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe;
-ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi;
-castravetele se taie în bucăţi mici;
-peste năut, se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe;
-se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper;
-se amestecă cu o lingură şi se serveşte.
-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert;
-adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea;
-din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar= facem amestecul pentru galuşcuţe;
-când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă;
-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt.
-am fiert un plic de orez brun integral;
-într-o tigaie am călit 2 cepe, 2 morcovi raşi și unul rondele cu o cană de apă;
-când sunt fierte adăugăm orezul;
-o conservă mică de fasole fiartă și o conservă de mazăre;
– se poate servi aşa sau ca garnitură la grătar.
-se taie felii carnea;
-eu am pus carne de pui și porc;
-fac amestec de condimente din: sare, piper, boia dulce, condimente pentru coaste;
-carnea condimentată se păstrează la frigider 2 ore;
-după aceea sunt prăjite pe grătar;
-se servește cu sos de usturoi și legume făcute pe grătar.
-500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit;
-întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut;
-punem deasupra felii de banane;
-crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt;
-când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos;
-punem crema peste feliile de banană;
-pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă;
-prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.
Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …
Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…
Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…