Retete culinare

Salată cu năut și telemea, Ciorbă de mazăre, Orez cu legume

Salată cu năut și telemea, Ciorbă de mazăre, Orez cu legume, Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

1.Aperitiv: Salată cu năut și telemea (Robert)

-1 conservă cu năut, 1 castravete, 1 ardei kapia, 1 ceapă roşie, 50 g telemea de vacă, 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper;
-mai întâi, se pregătesc toate ingredientele;
-năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol;
-ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe;
-ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi;
-castravetele se taie în bucăţi mici;
-peste năut, se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe;
-se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper;
-se amestecă cu o lingură şi se serveşte.

2. Ciorbă de mazăre:

-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert;
-adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea;
-din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar= facem amestecul pentru galuşcuţe;
-când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă;
-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote;
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt.

3. Orez cu legume (Vero):

-am fiert un plic de orez brun integral;
-într-o tigaie am călit 2 cepe, 2 morcovi raşi și unul rondele cu o cană de apă;
-când sunt fierte adăugăm orezul;
-o conservă mică de fasole fiartă și o conservă de mazăre;
– se poate servi aşa sau ca garnitură la grătar.

Grătare (Vero):

-se taie felii carnea;
-eu am pus carne de pui și porc;
-fac amestec de condimente din: sare, piper, boia dulce, condimente pentru coaste;

-carnea condimentată se păstrează la frigider 2 ore;
-după aceea sunt prăjite pe grătar;
-se servește cu sos de usturoi și legume făcute pe grătar.

4. Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuţa):

-500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit;
-întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut;
-punem deasupra felii de banane;
-crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt;

-când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos;
-punem crema peste feliile de banană;
-pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă;
-prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

3 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

4 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

4 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

6 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

7 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago