-punem într-un mixer conținutul unei conserve de fasole boabe;
-adăugăm ghimbir 10 g, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe verzi tăiate în prealabil, ulei de măsline, 2 linguri pastă de roșii și condimente după gust;
-mixăm totul până obținem o pastă omogenă;
-se lasă la rece pentru minim 30 minute;
-noi o servim cu crutoane, cubulețe de telemea și salată verde.
-în doi litri de apă se fierb 4 cartofi potriviți, 3 buc de țelină și un morcov, toate tocate cubulețe;
-după ce au fiert pasăm legumele în zeama rămasă, adăugăm 200 gr smântână de minim 20% grăsime;
-facem crutoanele din cubulețe de pâine peste care am presărat usturoi răzuit și puțin ulei de măsline lăsându-le ulterior pentru 8-10 minute la cuptor;
-înainte de a servi supa caldă, adăugăm cubulețe de cașcaval și crutoanele.
-se condimentează felii de carne din vițel cu sare piper și boia apoi ungem cu muștar pe ambele părți;
-adăugăm 2 căni de apă și acoperim cu folie de aluminiu;
-lăsăm la rece câteva ore apoi băgăm la foc mic în cuptor cam 2 ore;
-depinde de cât de tânăr a fost vițelul;
-se poate servi simplu, cu salată, cartofi sau orez.
-150 g afine și o banană tăiată feliuțe, înghețate în prealabil, le mixăm cu 400 g iaurt grecesc, minim 10% grăsime, o lingură miere de albine și 2 linguri sirop de arțar (cel din Auchan este excelent);
-după ce ingredientele au fost bine mixate le transferăm în cupa de la aparatul de înghețată, unde îl vom lasă pentru încă 40 minute;
-la final o putem servi, are consistența dorită, un gust delicios și textură cremoasă aparte.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…