Retete culinare

Salată de fasole boabe din conservă, Supă de țelină cu cașcaval

Salată de fasole boabe din conservă, Supă de țelină cu cașcaval, Carne de vițel în muștar, Înghețată de afine cu iaurt și sirop de arțar

1.Aperitiv: Salată de fasole boabe din conservă (Iliuţa):

-punem într-un mixer conținutul unei conserve de fasole boabe;
-adăugăm ghimbir 10 g, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe verzi tăiate în prealabil, ulei de măsline, 2 linguri pastă de roșii și condimente după gust;
-mixăm totul până obținem o pastă omogenă;
-se lasă la rece pentru minim 30 minute;
-noi o servim cu crutoane, cubulețe de telemea și salată verde.

2. Supă de țelină cu cașcaval (Iliuţa):

-în doi litri de apă se fierb 4 cartofi potriviți, 3 buc de țelină și un morcov, toate tocate cubulețe;
-după ce au fiert pasăm legumele în zeama rămasă, adăugăm 200 gr smântână de minim 20% grăsime;
-facem crutoanele din cubulețe de pâine peste care am presărat usturoi răzuit și puțin ulei de măsline lăsându-le ulterior pentru 8-10 minute la cuptor;
-înainte de a servi supa caldă, adăugăm cubulețe de cașcaval și crutoanele.

3. Carne de vițel în muștar (Vero):

-se condimentează felii de carne din vițel cu sare piper și boia apoi ungem cu muștar pe ambele părți;
-adăugăm 2 căni de apă și acoperim cu folie de aluminiu;
-lăsăm la rece câteva ore apoi băgăm la foc mic în cuptor cam 2 ore;
-depinde de cât de tânăr a fost vițelul;
-se poate servi simplu, cu salată, cartofi sau orez.

4. Înghețată de afine cu iaurt și sirop de arțar (Iliuţa):

-150 g afine și o banană tăiată feliuțe, înghețate în prealabil, le mixăm cu 400 g iaurt grecesc, minim 10% grăsime, o lingură miere de albine și 2 linguri sirop de arțar (cel din Auchan este excelent);
-după ce ingredientele au fost bine mixate le transferăm în cupa de la aparatul de înghețată, unde îl vom lasă pentru încă 40 minute;
-la final o putem servi, are consistența dorită, un gust delicios și textură cremoasă aparte.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago