Salată de fasole boabe din conservă, Supă de țelină cu cașcaval
Salată de fasole boabe din conservă, Supă de țelină cu cașcaval, Carne de vițel în muștar, Înghețată de afine cu iaurt și sirop de arțar
1.Aperitiv: Salată de fasole boabe din conservă (Iliuţa):
-punem într-un mixer conținutul unei conserve de fasole boabe;
-adăugăm ghimbir 10 g, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe verzi tăiate în prealabil, ulei de măsline, 2 linguri pastă de roșii și condimente după gust;
-mixăm totul până obținem o pastă omogenă;
-se lasă la rece pentru minim 30 minute;
-noi o servim cu crutoane, cubulețe de telemea și salată verde.
2. Supă de țelină cu cașcaval (Iliuţa):
-în doi litri de apă se fierb 4 cartofi potriviți, 3 buc de țelină și un morcov, toate tocate cubulețe;
-după ce au fiert pasăm legumele în zeama rămasă, adăugăm 200 gr smântână de minim 20% grăsime;
-facem crutoanele din cubulețe de pâine peste care am presărat usturoi răzuit și puțin ulei de măsline lăsându-le ulterior pentru 8-10 minute la cuptor;
-înainte de a servi supa caldă, adăugăm cubulețe de cașcaval și crutoanele.
3. Carne de vițel în muștar (Vero):
-se condimentează felii de carne din vițel cu sare piper și boia apoi ungem cu muștar pe ambele părți;
-adăugăm 2 căni de apă și acoperim cu folie de aluminiu;
-lăsăm la rece câteva ore apoi băgăm la foc mic în cuptor cam 2 ore;
-depinde de cât de tânăr a fost vițelul;
-se poate servi simplu, cu salată, cartofi sau orez.
4. Înghețată de afine cu iaurt și sirop de arțar (Iliuţa):
-150 g afine și o banană tăiată feliuțe, înghețate în prealabil, le mixăm cu 400 g iaurt grecesc, minim 10% grăsime, o lingură miere de albine și 2 linguri sirop de arțar (cel din Auchan este excelent);
-după ce ingredientele au fost bine mixate le transferăm în cupa de la aparatul de înghețată, unde îl vom lasă pentru încă 40 minute;
-la final o putem servi, are consistența dorită, un gust delicios și textură cremoasă aparte.