Retete culinare

Salată de paste cu pui – Șnițele de pui la cuptor în crustă de iaurt – Prăjitură cu brânză și caise – Supă de pui

Salată de paste cu pui – Șnițele de pui la cuptor în crustă de iaurt – Prăjitură cu brânză și caise – Supă de pui

1.Aperitiv: salată de paste cu pui:

  • carnea și zarzavatul fiert în supă le tăiem bucățele mărunte (eu zarzavatul îl dau pe răzătoarea fină) și le punem în castron
  • fierbem paste (ca bobul de orez sau fundițe mici),le scurgem și le punem în castron
  • adăugăm 1 cutie de porumb (scurs) și un borcan de țelină murată scursă (sau castraveți,gogoșari murați tăiați ff mărunt) și 200 gr cașcaval dat pe răzătoare sau brânză telemea
  • amestecăm și potrivim de sare și piper,apoi punem la rece
  • se poate servi rece cu 1 lingură de smântână,sau ușor încălzită

2.Supă de pui:

  • în zeama strecurată adăugăm tăiței,tascute sau găluște de gris
  • găluștele: 3 ouă, 9 linguri griș granulație mare.
  • se bat bine ouăle și se pune în ploaie grișul bătând în continuare.
  • se lasă 20 de minute să stea înainte de a se pune în supa care fierbe

3. Șnițele de pui la cuptor în crustă de iaurt (Iliuța)

Un piept de pui îl spălăm după care îl tăiem feliuțe subțiri peste care adăugăm sare, piper alb și boia de ardei dulce.

Lăsăm pentru 10 minute la macerat.

Într-un vas amestecăm 200 ml de iaurt, puțină sare, 50 g parmezan răzuit mărunt și 50 ml unt topit.

Pentru crustă vom folosi firimituri de pâine din grâu integral.

Vom trece fiecare felie din pieptul de pui prin compoziție obținută din iaurt și ulterior prin firimiturile de pâine.

Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 30-35 de minute.

Se pot servi cu un sos obținut din muștar, iaurt și miere.

4. Prăjitură cu brânză și caise.(Iliuța)

  • Aluatul îl facem din 300 g făină, 150 g unt topit, sare, 3 linguri zahăr și 80 ml lapte călduț.
  • Se amestecă pentru început făina cu untul și puțină sare până ce amestecul devine nisipos.
  • Adăugăm laptele și îl frământăm pentru câteva minute.
  • Întindem aluatul după care îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care să aibă pereții detașabili.
  • Pentru umplutură se amestecă 1 kg brânză de vaci dulce, 6 ouă bătute în prealabil, 150 g zahăr și 3 linguri griș.
  • Adăugăm compoziția peste aluat și la final punem jumătăți de caise curățate de sâmburi.
  • -Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

3 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

3 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago