Salată de paste, o delicatesă.
-în zeama strecurată adăugăm tăiței, tăşcuţe sau găluște de gris
– punem într-un castron 250 gr unt și-l frecăm bine cu 250 gr de zahăr să fie ca o spumă
-scoatem castronul și cu mâinile umezite rupem bucată de mărimea unei nuci, punem la mijloc ce ne place și formăm biluțele, le dăm prin nuca de cocos și le așezăm pe farfurie
Poftă Bună!
– 2 kg ciuperci, 300 gr orez, 2 cepe mari, 2 ouă, boia, vegeta, piper, varză murată
Metodă – Se pune într-o tigaie mare puţin ulei ( cât să acopere fundul tigăii), se adaugă ciupercile tăiate mărunt care se călesc aproximativ 15 minute la foc mic cu puţină sare. Se lasă la răcit apoi se storc de zeamă, ( ciupercile lasă multă zeamă ). Separat se căleşte ceapa în ulei până devine transparentă, se ia de pe foc şi se adaugă o lingură mare de boia dulce, se adaugă peste ciuperci, se pune orezul, ouăle, condimentele şi se învelesc în varză. Aproximativ 60 sarmale medii – se poate înjumătăţi porţia, se poate folosi şi ciupercile din conservă. Se fierb mai repede ca sarmalele din carne.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Chiar nu mai stiam ce sa gatesc. Multumesc de retete
Un meniu delicios! Salata de paste cu pui o voi face chiar mâine!
Rafaello ma tenteaza si pe mine :D