Categories: Retete culinare

Meniul zilei: (salata de pui, ciorba cu de toate, snitele, prajitura cu branza dulce)

Meniul zilei: (salată de pui, ciorbă cu de toate, şniţele, prăjitură cu brânză dulce)

1.Aperitiv: salată de pui (Mili)
-1 piept de pui fiert şi tăiat bucăţele mici
-1 cutie de ciuperci, scurse de apă şi tăiate mărunt
-castraveţi muraţi (după gust) tăiaţi mărunt
-1 legătură de pătrunjel şi 1 legătură de mărar tăiate cât mai mărunt
-sare, piper alb după gust
-mixăm toate ingredientele cu maioneză

2. Ciorbă (cu de toate)
-fierbem carnea (pui, miel, porc, vită) în apă cu sare şi un pic de vegeta, când este fiartă curăţăm carnea de pe oase şi o tăiem mărunt
-punem într-o oală carnea cu zeamă adăugăm legume tăiate bucăţele în orice combinaţie dorim (sau luăm o pungă cu mix de legume congelate), punem sare, piper, după gust şi lăsăm să fiarbă
-când supa e aproape gata spargem nişte ouă întregi (ca la ochiurile româneşti) şi adăugăm mixul de verdeaţă
-când supa e gata adăugăm smântână

3. Şniţele cu garnitură de orez cu legume
-porţionăm pieptul de pui în felii subţiri (eu carnea de pui nu o bat), pe o parte o ungem subţire cu muştar, pe cealaltă condimentăm, şi le clădim într-o caserolă, punem la rece măcar câteva ore (când aşezaţi feliile în caserolă aveţi grijă ca partea cu muştar să fie în sus)
-punem într-o cratiţă puţin ulei în care călim 1 morcov (dat pe răzătoarea fină), adăugăm un mix de legume: ciuperci, ardei, mazăre
-peste mixul de legume punem 1 cană de orez (spălat în sită cu apă rece în prealabil) sare, piper, cimbru şi 2,5-3 căni de apă şi o punem în cuptor să fiarbă
-când apa a scăzut orezul este gata, în timpul asta coacem şniţelele (date prin făină, ou şi dacă vă place pesmet)


4. Prăjitură cu brânză dulce (Vero):
-Aluatul: 600 gr făină+250 gr zahăr+1 ou+1 plic zahăr vaniliat+1 plic praf de copt+1 esenţă de lămâie (sau zeamă de la o lămâie şi coajă)+80 ml ulei+1 lingură margarină sau unt-se frământă cu lapte călduţ să fie un aluat potrivit din care se fac 2 foi
-Crema: se mixează 1 kg brânză dulce+100 gr stafide+250 gr zahăr+2 ouă întregi+3 linguri de griş
-se pune în tavă hârtie de copt (pergament), întindem o foaie, punem crema şi peste a doua foaie; înţepăm cu furculiţa să iasă aerul
-coacem la 200 de grade cam 30 minute
-o tăiem rece şi presăram zahăr praf deasupra

                                                                                        Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • yamyy,vreau si eu din toate!ciorbita am sa fac si eu,eu nu pun ou,prajitura,plec la Vero dupa ea.Salata de pui,asta imi fac eu.sa stiti ca ar merge snitele in acest weekend.multumesc fetelor de retete,chiar ca nu mai stiam ce sa fac locco_smiley_37

  • V-am spus cum astept aceasta rubrica in fiecare vineri ? Cam asa locco_smiley_1 Nu mai stiu ce sa gatesc si voi ma ajutati de fiecare data cu idei bune si retete super ! Aperitivul, snitelele cu garnitura si ciorba sunt grozave ! Desertul arata atat de delicios... Vero, mai ai din prajitura aceia, ca parca nu e asa departe Timisoara.... locco_smiley_10

  • Salata de pui o voi incerca in weekend. Foarte tare rubrica aceasta! Arci, you are a life saver!
    Felicităro Mili! Felicitări, Vero!

  • multumesc fetelor,si veniti cu idei :ce ati mai vrea sa faceti sau sa mincati,ca e greu cu ideile astea,dar voi stiti ca daca ma provocati imi amintesc.
    si daca faceti vreo reteta a voastra si vreti o includem in meniu(vedeti ca nu-mi arog merite ci specific a cui e reteta).
    deci haideti sa mai colaboram

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

3 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

4 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

4 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

6 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

o săptămână ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

2 săptămâni ago