-2 conserve de ton în ulei sau suc propriu( 400 g), o cutie de porumb fiert (340 g), o cutie de fasole roșie (400 g), 100 g măsline tocate feliuțe și o ceapă tăiată felii, se amestecă într-un castron;
-adăugăm 2 linguri muștar de masă și o linguriță ulei de măsline, piper și zeamă de lămâie după gust;
-se lasă la frigider pentru câteva minute înainte de a o servi.
– punem în oală puțin ulei și bullion = amestecăm puțin pe foc;
-adăugăm vegeta, sare, piper și tăiței și lăsăm câteva clocote;
-spargem în ciorbă 3-4 ouă întregi, lăsăm să fiarbă apoi adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt;
-se poate mânca rece sau caldă, simplă, cu smântână sau iaurt;
-2 vinete le spălăm, le tăiem rondele de circa 1.5 cm, adăugăm sare și le lăsăm pentru o oră într-o strecurătoare pentru a lăsa zeamă rezultată;
-într-o tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt punem rondelele scurse;
-le condimentăm cu busuioc și oregano, punem felii de roșii, un cubuleț de unt pe fiecare și le lăsăm pentru 10 minute la cuptor;
-adăugăm felii de cașcaval și le mai lăsăm pentru 20 minute până cașcavalul capătă o crustă ușor maronie.
– 250 gr unt (sau margarină rama)+250 gr zahăr praf=se freacă spumă;
-se adaugă 250 gr lapte praf și se omogenizează;
-adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vaniliat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider;
-într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider;
-scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele – în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate;
– punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider;
– când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…