Salată de ton, fasole roșie și porumb, Supă de roșii rapidă, Rondele...

Salată de ton, fasole roșie și porumb, Supă de roșii rapidă, Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor

by -
0
Salată de ton, fasole roșie și porumb

Salată de ton, fasole roșie și porumb, Supă de roșii rapidă, Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor, Rafaelo – bomboane

1. Aperitiv: Salată de ton, fasole roșie și porumb (Iliuţa):

-2 conserve de ton în ulei sau suc propriu( 400 g), o cutie de porumb fiert (340 g), o cutie de fasole roșie (400 g), 100 g măsline tocate feliuțe și o ceapă tăiată felii, se amestecă într-un castron;
-adăugăm 2 linguri muștar de masă și o linguriță ulei de măsline, piper și zeamă de lămâie după gust;
-se lasă la frigider pentru câteva minute înainte de a o servi.

2. Supă de roșii rapidă (Lenuța):

– punem în oală puțin ulei și bullion = amestecăm puțin pe foc;
-adăugăm vegeta, sare, piper și tăiței și lăsăm câteva clocote;
-spargem în ciorbă 3-4 ouă întregi, lăsăm să fiarbă apoi adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt;
-se poate mânca rece sau caldă, simplă, cu smântână sau iaurt;

3. Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor (Iliuţa):

-2 vinete le spălăm, le tăiem rondele de circa 1.5 cm, adăugăm sare și le lăsăm pentru o oră într-o strecurătoare pentru a lăsa zeamă rezultată;
-într-o tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt punem rondelele scurse;
-le condimentăm cu busuioc și oregano, punem felii de roșii, un cubuleț de unt pe fiecare și le lăsăm pentru 10 minute la cuptor;
-adăugăm felii de cașcaval și le mai lăsăm pentru 20 minute până cașcavalul capătă o crustă ușor maronie.

4. Rafaelo – bomboane:

– 250 gr unt (sau margarină rama)+250 gr zahăr praf=se freacă spumă;
-se adaugă 250 gr lapte praf și se omogenizează;
-adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vaniliat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider;
-într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider;
-scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele – în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate;
– punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider;
– când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.