Salată de ton, fasole roșie și porumb, Supă de roșii rapidă, Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor
Salată de ton, fasole roșie și porumb, Supă de roșii rapidă, Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor, Rafaelo – bomboane
1. Aperitiv: Salată de ton, fasole roșie și porumb (Iliuţa):
-2 conserve de ton în ulei sau suc propriu( 400 g), o cutie de porumb fiert (340 g), o cutie de fasole roșie (400 g), 100 g măsline tocate feliuțe și o ceapă tăiată felii, se amestecă într-un castron;
-adăugăm 2 linguri muștar de masă și o linguriță ulei de măsline, piper și zeamă de lămâie după gust;
-se lasă la frigider pentru câteva minute înainte de a o servi.
2. Supă de roșii rapidă (Lenuța):
– punem în oală puțin ulei și bullion = amestecăm puțin pe foc;
-adăugăm vegeta, sare, piper și tăiței și lăsăm câteva clocote;
-spargem în ciorbă 3-4 ouă întregi, lăsăm să fiarbă apoi adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt;
-se poate mânca rece sau caldă, simplă, cu smântână sau iaurt;
3. Rondele de vinete cu cașcaval la cuptor (Iliuţa):
-2 vinete le spălăm, le tăiem rondele de circa 1.5 cm, adăugăm sare și le lăsăm pentru o oră într-o strecurătoare pentru a lăsa zeamă rezultată;
-într-o tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt punem rondelele scurse;
-le condimentăm cu busuioc și oregano, punem felii de roșii, un cubuleț de unt pe fiecare și le lăsăm pentru 10 minute la cuptor;
-adăugăm felii de cașcaval și le mai lăsăm pentru 20 minute până cașcavalul capătă o crustă ușor maronie.
4. Rafaelo – bomboane:
– 250 gr unt (sau margarină rama)+250 gr zahăr praf=se freacă spumă;
-se adaugă 250 gr lapte praf și se omogenizează;
-adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vaniliat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider;
-într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider;
-scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele – în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate;
– punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider;
– când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider.