1-țelină murată (se găsește la borcan la Lidl) scursă bine +1-2 cutii de porumb (scurse)+1-2 mere date pe răzătoarea fină+ananasul (1 cutie de compot scurs) tăiat bucățele +se amestecă bine;
2-300 gr cașcaval (dat pe răzătoarea mare)+300 gr șuncă tăiată mărunt+3-4 ouă fierte tari (le dăm pe răzătoarea mare sau le tăiem)=amestecăm;
3-într-un bol mixăm 1 cutie de smântână + maioneză (preparată după rețeta știută);
4-un praz tăiat felii subțiri.
Punem straturile de amestecuri, cam de un deget astfel:
-1+3+2+3 =repetăm până punem toată cantitatea, deasupra să fie sosul;
-ornăm cu prazul tăiat (4) și punem la rece cel puțin 1 oră;
-când serviți se poate orna platoul pe margine cu feliuțe de gogoșari și castraveți murați.
-ciuperci, dovlecei, ardei și ceapă se toacă cubulețe mici;
-morcovii se răzuiesc și se adaugă peste celelalte legume;
-într-un vas adăugăm puțin ulei de măsline și sotăm legumele după ce le-am condimentat;
-le lăsăm la răcit, ulterior amestecăm compoziția rezultată cu parmezan răzuit;
-foile de plăcintă se taie la dimensiunea dorită pentru rulouri, după care adăugăm compoziția obținută;
-le așezăm pe hârtie de copt, le dăm cu gălbenuș si puțin unt pe fiecare foaie, adăugând, după gust susan;
-se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute la 180 grade.
-carnea în lucru de curcan o tăiem bucăţele mici;
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu puţin ulei, adăugăm bucăţelele de carne şi mai călim puţin apoi adăugăm apa si punem la fiert;
-potrivim de sare, piper multicolor, vegeta, curry, chimen praf şi lăsăm să fiarbă;
-cand e gata dregem cu smântâna frecată cu gălbenuş de ou.
– 2 pui mai mici se curăța, se spală, se condimentează bine și-i lăsăm să stea până pregătim umplutura;
-2 cepe se curăță, se taie mărunt și se călesc în ulei;
-după ce s-a înmuiat ceapa adăugăm 2-3 felii de pâine muiată și stoarsă+pătrunjel tocat fff mărunt+4-5 ouă crude întregi =omogenizăm bine, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească;
– cu compoziția umplem puiul (pe sub piele);
-umpleți pe la gât și coaseți pielea (cu ață colorată);
-în fiecare pui băgăm 1 bucată de măr+1-2 felii de portocală sau lămâie;
-punem puii în tavă, adăugăm 1 pahar de apă, acoperim cu folie și dăm la cuptor;
-să întoarceți puiul să se pătrundă bine, apoi luați folia ungeți puii cu miere amestecată cu muștar și puneți tava la cuptor să prindă crustă;
-aveți grijă să puneți câte un pic de apă în tavă sa nu se ardă.
-tăiem feliile de carne, le punem la fiert în apă cu sare până se moaie puțin;
-punem carnea în tavă, condimentăm cu piper multicolor, curry, chili, coriandru praf, lemon gras, pastă de ardei iute;
-adăugăm o crenguță de cimbru, apa în care a fiert carnea, un păhărel de alcool și băgăm tava la cuptor;
-aveți grijă când scade apa să întoarceți friptura pe ambele părți.
-4 ouă, 700 gr brânză dulce, 1 lămâie, 4-6 linguri griş, 100 gr unt, 1 praf de copt, 300 gr zahăr, esenţă de vanilie, 1 pachet stafide;
– stafidele se pun la înmuiat în apă cu esentă de rom sau vanilie;
-se freacă spumă untul cu zahărul, adăugăm pe rând cele 4 galbenuşuri, grisul, coaja de lamâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, esenţa de vanilie;
-separat batem spumă albuşurile, apoi amestecăm cele două compoziţii si adăugăm stafidele;
– în tava (mărime A4 sau rotundă-mărimea unei farfurii întinse) punem hârtia de copt unsă cu puţin unt, turnăm compoziţia şi punem la foc potrivit cam 30-40 de minute (până se face maronie);
-se taie când s-a răcit.
-Ingrediente: 1 kg făină de grâu, 450 ml lapte, 8 gălbenușuri de ou, 300 gr zahăr, 50 ml ulei, 150 gr unt topit, 40 gr drojdie proaspătă, o esență de rom și puțină sare.
-Pentru umplutură : 300 gr nucă tocată, 100 gr stafide aurii, 50 gr cacao, o esență de vanilie, 80 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, 50 gr zahăr și 6 albușuri de ou bătute spumă.
-pentru început folosim 100 gr făină, și 200 ml lapte fierbinte pe care le amestecăm bine;
-când se răcesc suficient pentru a putea fi atinse, adăugăm drojdia, o linguriță de zahăr și 50 ml lapte cald rezultând astfel maiaua;
-o amestecăm bine după care o lăsăm la crescut pentru 20 minute;
-adăugăm ulterior pe rând zahărul, ouăle, esență de rom și făina cernută;
-pentru 30 de minute aluatul obținut trebuie frământat cu uleiul și untul topit;
-se lasă la crescut 60 de minute;
-ulterior îl împărțim în 4 părți egale peste care adăugăm umplutura din amestecul ingredientelor menționate anterior;
-le rulăm și le împletim două câte două obținând doi cozonaci;
-se așează în tăvi tapetate cu hârtie de copt în prealabil;
-îi lăsăm la crescut 20 minute după care îl ungem cu un gălbenuș de ou și puțin zahăr tos;
-se dau la cuptor pentru 60 de minute.
-blat: 6 albuşuri de ou bătute cu 6 linguri de zahăr+6 galbenuşuri+6 linguri de făină (sau 7 dacă se cere)+1/2 praf de copt stins=se pune la copt în tava unsă și tapetată, se lasă să se răcească și se taie în două părți;
-crema:1/2 kg brânză de vacă+200 gr unt+250 gr zahăr praf+zeama de la ½ lămâie+coajă rasă de la 1 lămâie=se mixează bine;
-se umple tortul cu crema de brânză și se ornează cu frișcă.
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…
Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…
Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…