Categories: Retete culinare

Salată și supă de curcan – Plăcintă cu cremă de iaurt, zmeură și piersici – meniu

Salată și supă de curcan – Plăcintă cu cremă de iaurt, zmeură și piersici – meniu

1. Aperitiv: salată de curcan:

-zarzavatul fiert în supă se taie cubulețe mici

-2-3 cartofi fierți îi tăiem cubulețe și-i punem peste zarzavat

-adăugăm carnea de pe oase tăiată bucățele și 1 cutie de porumb bine scurs

-dăm pe răzătoare brânză telemea și o adăugăm împreună cu un dressing făcut din 1 iaurt+cantitate egală de smântână+sare, piper,

-mixăm bine totul, punem în caserolă la rece

-când servim presăram deasupra cașcaval dat pe răzătoarea fină și dacă vă place verdeață tăiată foarte mărunt

2. Supă de curcan:

-în zeama strecurată de pe oase și zarzavat adăugăm tăiței, tăşcuţe şurubele sau găluște de griș

3. Pulpe de curcan la cuptor:

-condimentăm din timp pulpele cu amestecul de condimente care vă place

-eu pun și puțin sos de soia și ghimbir răzuit pe lângă sare, piper, curry, lemon gras, coriandru, chili

-punem pulpele în tavă, adăugăm 1 crenguță de cimbru, un păhărel de coniac sau vodkă și apă să le acopere și punem tava la cutor

-când pulpele sunt aproape gata scoateți tava și ungeti fiecare pulpă cu un amestec de muștar cu miere și puneți înapoi să se coacă

-se poate servi cu cartofi piure sau natur

4. Plăcintă cu cremă de iaurt, zmeură și piersici (Iliuța):

-un pachet foi de plăcintă, 100 gr, unt de masă, 5 ouă, 950 gr. iaurt 10 % grăsime, 500 gr. zmeură, 2 piersici potrivite ca dimensiune, 250 gr. zahăr și 3 pliculețe zahăr vanilat.

-mixăm cele 5 ouă cu zahărul, adăugăm iaurtul și la final zmeură și piersicile tăiate feliuțe.

 -foile de plăcintă le rulăm începând cu lateralele tăvii spre mijlocul acesteia.

-adăugăm untul topit peste foi și umplutură.

 -o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute.

-când partea de deasupra capătă o culoare aurie presăram zahărul vanilat deasupra pentru un plus de aromă.

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago