-zarzavatul fiert în supă se taie cubulețe mici
-2-3 cartofi fierți îi tăiem cubulețe și-i punem peste zarzavat
-adăugăm carnea de pe oase tăiată bucățele și 1 cutie de porumb bine scurs
-dăm pe răzătoare brânză telemea și o adăugăm împreună cu un dressing făcut din 1 iaurt+cantitate egală de smântână+sare, piper,
-mixăm bine totul, punem în caserolă la rece
-când servim presăram deasupra cașcaval dat pe răzătoarea fină și dacă vă place verdeață tăiată foarte mărunt
-în zeama strecurată de pe oase și zarzavat adăugăm tăiței, tăşcuţe şurubele sau găluște de griș
-condimentăm din timp pulpele cu amestecul de condimente care vă place
-eu pun și puțin sos de soia și ghimbir răzuit pe lângă sare, piper, curry, lemon gras, coriandru, chili
-punem pulpele în tavă, adăugăm 1 crenguță de cimbru, un păhărel de coniac sau vodkă și apă să le acopere și punem tava la cutor
-când pulpele sunt aproape gata scoateți tava și ungeti fiecare pulpă cu un amestec de muștar cu miere și puneți înapoi să se coacă
-se poate servi cu cartofi piure sau natur
-un pachet foi de plăcintă, 100 gr, unt de masă, 5 ouă, 950 gr. iaurt 10 % grăsime, 500 gr. zmeură, 2 piersici potrivite ca dimensiune, 250 gr. zahăr și 3 pliculețe zahăr vanilat.
-mixăm cele 5 ouă cu zahărul, adăugăm iaurtul și la final zmeură și piersicile tăiate feliuțe.
-foile de plăcintă le rulăm începând cu lateralele tăvii spre mijlocul acesteia.
-adăugăm untul topit peste foi și umplutură.
-o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute.
-când partea de deasupra capătă o culoare aurie presăram zahărul vanilat deasupra pentru un plus de aromă.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumiii . Vreau si eu
Multumesc pentru rețete
Vai, ce bine arată plăcinta!
Sunt super rețetele!
Simt ca imi ploua in gura!