Carti romantice

Seria Rogues and Roses – Lorraine Heath – povești între vis și realitate

Seria Rogues and Roses – Lorraine Heath – povești între vis și realitate

    Seria Rogues and Roses de Lorraine Heath (Seria Escroci și trandafiri) este ca o ploaie caldă de vară, apare când ne așteptăm mai puțin răcorindu-ne cu voie bună, replici savuroase și sfaturi despre cum se poate  transforma un vis în realitate. Cât de importantă este o alianță puternică, dar căsătoria din dragoste sau interes? Autoarea Lorraine Heath ne va da indicii prețioase despre etichetă, statut, personalitate și societatea londoneză în care imposibilul poate deveni palpabil. 

1.Doamna de companie – A Duke of Her Own

O căsătorie din dragoste, cu un bărbat pasional… uneori un vis irealizabil poate deveni o realitate cu totul surprinzătoare.

  Lady Louisa Wentworth știe că nu va face niciodată o căsătorie bună – familia sa lipsită de avere nu-i dă prea mari speranțe să fie dorită de un bărbat bogat. Resemnându-se cu ideea de a ajunge fată bătrână, tânăra frumoasă și mândră se hotărăște să devină doamna de companie a unei moștenitoare americane, care se află în căutarea unui soț cu titlu important în înalta societate londoneză.

  Fermecătorul duce de Hawkhurst trebuie să se însoare cu o moștenitoare înstărită de dragul familiei sale. Iar tânăra bogată din America, domnișoara Jenny Rose, este exact ceea ce-i trebuie. Dar însoțitoarea enervantă a fetei pare hotărâtă să-i țină departe unul de celălalt. și, mai rău, Hawk se trezește mult mai atras de amețitoarea Lady Louisa decât de tânăra aflată în grija ei!

  E nevoie de un subterfugiu romantic, astfel că Hawk, cuprins de disperare, complotează s-o atragă pe moștenitoare într-o situație compromițătoare care s-o oblige să se mărite cu el. În schimb, când frumoasa Louisa este cea care cade în capcana lui senzuală, acest joc al inimilor ia o turnură neașteptată și plină de pasiune…

„-Atunci, permite-mi să reformulez, ca să fiu bine înțeleasă. Tu valorezi ceva, ai un nenorocit de titlu. Eu nu am nimic. Nu am zestre, nu am pământ, și nici vreo speranță de a atrage vreodată vreun bărbat care și treacă cu vederea faptul că n-am un șfanț… .”

„- Puțin îmi pasă cum arată. Mie îmi pasă doar cum mă face să mă simt.
– Ei bine, dacă e hidos, te va face să te simți cam rău.
-Nu are să fie hidos.
– S-ar putea să fie, daci nu îi oferi nici un fel de îndrumare lui Lady Louisa.
– Doamnelor, spuse Louisa înainte ca cearta lor să se înrăutățească.  Nu se așteptase ca protejatele ei să aibă opinii și temperamente atât de diferite. Avea să fie o provocare să le găsească soții,  și încă unii pe placul mamei lor, ceea ce era aproape imposibil.
– Cred că ar fi cel mai bine dacă mi-ați spune fiecare ce vă doriți.
-Pasiune, spuse Jenny.
– Dragoste, sări Kate, după care amândouă se întoarseră la disputa lor privind întâietatea dintre cele două.
O, dar sezonul care tocmai începea avea să fie distractiv, nu glumă.”

2. Provocarea dragostei – Just Wicked Enough

Adevăr sau minciună? Dragoste sau pasiune? O căsnicie de conveniență sau începutul unei povești de vis?

   Disperarea și perspectiva sărăciei îl împing pe Michael Tremayne, marchizul de Falconridge, să apeleze la o metodă foarte populară în rândul aristocraților englezi aflați la ananghie: este dispus să își scoată la licitație singurul bun de valoare care i-a mai rămas – titlul său. și dintre cei cinci americani cu ambiții de a-și vedea fiica măritată cu un lord, James Rose se dovedește a fi cel mai generos.

  Din păcate, Kate Rose este ultima femeie pe care Michael ar fi ales-o de bunăvoie ca nevastă, căci voluntara și încăpățânata tânără cere de la o căsnicie singurul lucru pe care Michael nu este în stare să îl ofere – o dragoste sinceră și necondiționată.

  Curând, marchizul constată că proaspăta lui soție este departe de a fi supusă și ascultătoare, iar dacă își dorește mai mult decât o relație platonică, Michael trebuie să-i câștige inima. și deși nu s-a dat niciodată înapoi de la o provocare, nu știe să joace după regulile cavalerismului și ale curtării. Pentru el, dragostea este o noțiune necunoscută, iar pasiunea trupească are aceeași valoare.

  De aceea, este hotărât să-i demonstreze lui Kate că una poate fi ușor înlocuită cu cealaltă, și cea mai bună metodă este să încerce cu răbdare și măiestrie să o seducă. Kate nu a crezut niciodată că îi va fi atât de greu să reziste păcatelor cu care o tentează soțul ei – iar Michael nu și-a închipuit că va fi atât de ușor să se îndrăgostească.

„Michael Tremayne, al patrulea marchiz de Falconridge, susţinuse întotdeauna, atât în public, cât şi în particular, că Jane Austen greşea. Adevărul universal recunoscut la care ea se referea atât de firesc ar fi fost cu mult mai corect dacă era scris astfel: „o moştenitoare nemăritată din America, posesoare a unei averi frumoase, are nevoie de un soţ nobil“.
Studiindu-şi reflexia din înalta oglindă cu suport, Michael nu era nicidecum mulţumit cu ceea ce i se oferea privirilor, dar asta numai pentru că înclina să analizeze mereu lucrurile în profunzime.
Cu hotărâre, se sili să studieze doar accesoriile care erau la vedere. La astea nu putu găsi nici un defect.”

„James Rose era cel mai bogat dintre toţi cei prezenţi, chiar dezgustător de bogat. Se zvonea că în reşedinţa sa din New York podelele erau pavate cu aur, candelabrele sculptate din diamante şi mobilierul adus de pe întregul mapamond.
Era, de asemenea, bărbatul a cărui fiică, Jenny, pricinuise căderea celor doi cei mai buni prieteni ai lui Michael. Ceruse pasiune, şi ambii bărbaţi fuseseră hotărâţi să o ofere. Michael era de părere că un bărbat putea nimeri şi mai prost decât cu o soţie dornică de pasiune. De asemenea, era încrezător că îi putea depăşi aşteptările în această privinţă.
Rose mai avea o fată, Kate. Michael dansase cu ea la începutul sezonului. Ochii ei căprui străluciseră în acea seară. Cu un alt prilej, avusese ocazia să joace tenis cu ea. Zâmbise şi flirtase, deşi doar puţin, dar i se dăduse impresia că ar fi o soţie grozavă pentru un gentleman, atâta vreme cât acel gentleman ar putea-o copleşi cu singurul lucru pe care ea îl ceruse: dragoste. 
Unica experienţă a lui Michael în ce priveşte sentimentele îl învăţase că aduceau cu sine o durere agonizantă. De ce orice femeie şi-o dorea, asta îi depăşea capacitatea de înţelegere. Şi în mod sigur nu era el bărbatul care să i-o poată oferi.”

„-Soţia mea îşi doreşte foarte mult ca Jenny, ea fiind cea mai mare, să se mărite cu un duce. Există unul care a manifestat un oarecare interes. Pentru tine e Kate sau nimic.
Michael îşi plecă fruntea, consimţind.

– Kate e foarte bine.
-N u te grăbi aşa de tare, tinere. Acest aranjament e însoţit de condiţia ca fata mea, Kate, să fie fericită. Dacă nu este, atunci nu fac nici o plată.
– Dumneavoastră sunteţi cel care a oferit cel mai mult, sir. Stabiliţi condiţiile şi eu mă voi supune. Michael oferise deja cu mult prea mult pentru a se ţine băţos. Era dispus să facă tot ceea ce era necesar pentru a ajunge cât mai rapid la un deznodământ.
Rose alunecă de pe colţul biroului şi rămase în picioare, un bărbat încrezător în poziţia şi în locul său în lume şi printre ceilalţi oameni.
– O să mă întâlnesc mâîne-dimineaţă cu avocatul să stabilim chestiunile de detaliu.
– Eu şi domnul Farnsworth vă stăm la dispoziţie.
Îl privi pe Rose cum iese din încăpere. Apoi se întoarse din nou spre grădină, îşi lăsă în jos capul, îşi închise ochii şi luptă cu dorinţa de a-l chema înapoi pe Rose pentru a anula înţelegerea la care se ajunsese.
Dar în loc de asta, rămase pe loc, cu palmele făcute pumn, pieptul strângându-se la gândul că accepta ceea ce toată chestiunea asta urma să-l coste pe el.
Nu-şi oferise la licitaţie titlul. Îşi licitase mândria…
Pentru o femeie care nu-l iubise niciodată… şi pentru o alta care nu-l va iubi niciodată.”

Rogues and Roses Series

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Cărţi Lorraine Heath

Seria Rebelii din St. James

Seria Gentlemenii din St James

Sursa foto: Pinterest

Mili & Iasmy

Hello!! Adminii vă salută!

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

3 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago