Voodoo şi Sanitarium de Eugen Ovidiu Chirovici
În urma prezentării făcute de Iasmy despre autor, şi amintindu-mi că am citit ceva apărut cu ani în urmă în colecţia Aventura, am căutat şi am citit alte două cărţi scrise de Eugen Ovidiu Chirovici. Nu am să vă povestesc acţiunea, am să vă spun doar câteva cuvinte despre cărţi.
VOODOO de Eugen Ovidiu Chirovici
Editura: Rao
An apariţie: 2010
Număr pagini: 224
Cartea începe cu o drama petrecută pe un aeroport din New York, unde moartea unei femei din Haiti dezlănţuie infernul. Soţul femeii dispare (fără ca autorităţile să-şi poată explică cum), cazul se muşamalizează, dar în timp toţi martorii la eveniment sau cei cu un grad de implicare în poveste, mor în condiţii şi moduri ciudate. Drew Sanders, detectiv privat, este solicitat de însuşi fostul mare comisar al poliţiei Whitney să-i apere fiica, Olivia, care fusese procuroare de caz, şi-i absolvise de vină pe agenţii din aeroport. Şi de aici începe acţiunea, multe întâmplări inexplicabile, magie voodoo, urmăriri, crime, inclusiv în New Orleans. N-am să vă spun mai multe, cartea are un ritm alert şi incitant şi merită citita.
Sanitarium de Eugen Ovidiu Chirovici
Editura: Rao
An apariţie: 2012
Număr pagini: 220
O carte de acţiune al cărei final te loveşte ca un trăsnet, dar nu mă mir pentru că pe coperta cărţii este un motto: Sanitarium-locul în care nimic nu este ce pare a fi! David Eagan, un ziarist de investigaţie din Chicago, este angajat de o fundaţie să scrie o monografie despre un sanatoriu psihiatric numit Sanitarium. Soseşte cu soţia lui infirmă Amy, cunoaşte personalul, pacienţii pe care i se spune să-i numească colegi, dar are impresia că ceva nu e în regula. De aici începe nebunia, cercetări făcute de el şi de Amy, în final un adevărat scenariu de film şi tot aştepţi să apară cel rău, să se desluşească povestea, să se descopere cine l-a omorât sau dacă l-a omorât pe doctorul Robert Coen. Şi finalul este mai mult decât surprinzător, mai ales că suntem într-un sanatoriu psihiatric unde nimic nu e ce pare a fi, nici măcar personajul central. Sper că v-am făcut curioşi aşa că, citiţi cărţile autorului. Eu sunt hotărâtă să urmăresc şi celelalte cărţi ale lui Eugen Ovidiu Chirovici apărute la Editura Rao.
Recenzie cititor: autor Arci
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…
Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…
Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…
View Comments
:D
Felicitari Arci! Imi place faptul ca citesti foarte diversificat.
Par interesante !
Hmmm, Arci, chiar m-ai tentat! Imi place ca mereu aduci in fata ceva diferit!
Ambele carti suna intrigant .Mmmm , Arci , prezentarea ta atrage atentia asupra acestui autor si tenteaza.
OFF,ARCI MAI FACUT CURIOASA!IMI PLACE MULT DESCRIERILE,IAR DACA NU MOR PERSONAJELE PRINCIPALE SUNT FOARTE INTERESATA DE CARTI !
Eugen Ovidiu Chirovici e pe lista mea de ceva vreme, sper sa-l citesc cat mai repede.
toate cartile lui sunt foarte interesante si bine scrise desi trateaza subiecte si perioade istorice diferite