Lovitura editoriala internationala-Autorul Eugen Chirovici
Lovitură editorială internaţională-Autorul Eugen Chirovici
Senzaţie în Marea Britanie! Un autor român stabilit de trei ani în Marea Britanie dă lovitura pe piaţa internaţională. Edituri din peste douăzeci de ţări au luptat pentru drepturile de publicare-The Book of Mirrors.-Sursa: The Guardian
Cartea „The Book Of Mirrors”, este considerată de The Guardian-Fenomen editorial global. Se aşteaptă ca autorul român să câştige o sumă de şapte cifre din ofertele de publicare.
The Book of Mirrors (Casa oglinzilor), este primul roman scris de autor în limba engleză. Drepturile de publicare au fost cumpărate la licitaţie de peste 20 de ţări. După ce a fost refuzat de şase agenţii din SUA, fără nicio explicaţie, romanul a fost acceptat de agenţia britanică Peters, Frase, Dunlop (PDF). Un editor italian a purtat discuţii timp de trei ore, unsprezece edituri din Germania s-au luptat pentru el, nouă edituri din Franţa şi şase din Marea Britanie. După cum spune şi autorul pe pagina de facebook: „The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor), reprezentat de agentul literar Marilia Savvides (Peters, Fraser, Dunlop – London; petersfraserdunlop.com), se dovedeşte a fi o adevărată lovitură editorială internaţională. Drepturile au fost deja vândute în peste douăzeci de ţări, printre care Marea Britanie (Penguin Random House, Century), SUA (Simon and Schuster), Germania (Random House, Goldmann), Franţa (Les Escales), Italia (Longanesi), Spania (Penguin Random House, Literatură), Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Brazilia şi aşa mai departe.
În România, drepturile de publicare au fost câştigate de Editura RAO, şi cartea va apărea în anul 2017.”
Eugen Chirovici este copleşit de situaţie, domnia sa afirmând următoarele: „Nu sunt sigur că îmi dau seama ce se întâmplă. Este foarte copleşitor şi de neaşteptat.”
Rachel Mills, de la Peters Fraser and Dunlop, spune despre cartea „The Book of Mirrors„: „O crimă misterioasă bine reprezentată„. „Un roman incredibil, sofisticat. Nu ţi-ai putea da seama că a fost scris de cineva a cărui limba maternă nu este engleza.„
Francesca Pathak, editor la Century, a descris cartea că fiind o combinaţie între „Istoria secretă„, de Donna Tartt, şi „Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafón. „O carte genială, care m-a captivat de la prima pagină. Va fi o lansare mare de debut pentru noi”. „Acţiunea romanului are loc la sfârşitul anilor 1980 şi prezintă crima unui profesor carismatic de la Universitatea Princeton. Cartea începe cu un agent literar din New York ce primeşte un manuscris numit „The Book of Mirrors”, un manuscris parţial, în care autorul oferă indicii despre cine a comis asasinatul-autorul fiind pe atunci student la Princeton. Înainte ca agentul literar să aibă ocazia de-a afla mai multe chiar de la sursă, autorul manuscrisului moare, ceea ce conduce la o anchetă pentru a descoperi adevăratul criminal.“
Eugen Ovidiu Chirovici–publică sub numele de EO Chirovici, născut pe data de 11 mai 1964, Făgăraş, judeţul Braşov, este de profesie economist, scriitor şi jurnalist român şi a îndeplinit funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România în perioada noiembrie 2003 – noiembrie 2010.
A publicat peste 1000 de articole în România şi străinătate şi este autorul a cinci romane şi mai multe cărţi de eseistică şi istorie economică. Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România Literară, Astra, Vatra, Luceafărul, iar primul său roman, Masacrul, a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după … (o istorie economică şi politică a primei decade postdecembriste), Naţiunea virtuală (eseu despre globalizare). În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politică şi bani, A doua moarte, Suflete la preţ redus şi La broasca leşinată, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagră, Hoodoo Creek, Cine a ucis-o pe Nora Jones ?, Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi, O amintire de la Paris.
Începând cu anul 2013, Eugen O. Chirovici s-a dedicat complet scrisului. În prezent trăieşte în Marea Britanie.
„Literatura…..A fost pentru mine, marea pasiune; m-am considerat mereu norocos pentru asta-de la cinci-şase ani am ştiut ce vreau să fac în viaţă. Am scris prima proză scurtă la opt ani şi pe la patrusprezece aveam deja un volum de versuri. Faulkner spunea că orice romancier începe cu poezie, trece la povestire şi ajunge la balaurul cu zece capete care este construcţia unui roman. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Cu amendamentul că am rămas un mare admirator al prozei scurte. Cred că este cel mai dificil stil literar, iar pe maeştrii acestui gen îi numeri pe degete: Cehov, Poe, Hemingway, Caudwell, Salinger, Cortazar, Borges……citeşte mai multe despre autorul, pictorul, masonul Eugen Ovidiu Chirovici aici: http://eochirovici.ro/ sau pe pagina oficială de Facebook.
Surse: The Guradian, Wikipedia
FELICITĂRI, din partea echipei Literatură pe tocuri! Aşteptăm cartea!
Da, am citit si eu ieri si am postat pe pagina mea de Facebook. Nu stiam de acest scriitor, mi-era perfect necunoscut. Sunt foarte curioasa.
Sa ne mandrim cu asemenea roman. Chiar ma bucur, in sfarsit iesim in evidenta cu altceva, nu doar cu vesti negative.
SUNT CURIOASA SI EU.FELICITARI AUTORULUI!
Bravo autorului! Se pare ca tot străinii ne apreciază mai mult.
Este chiar interesant…:)
Trebuie să recunosc, nu am citit nimic scris de autor, mai mult, nici măcar nu am auzit de el.
Scuze domnule, dar este adevărul! După ce am auzit la televizor de dvs, am început să fac săpături
Sunt tare curioasă, în special în privinţa acestei carte. Felicitări!
Felicitări autorului, este o realizare extraordinară. Mulțumiri dumneavoastră, pentru articol. O singură observație: în ”The Guardian” informația originală suna cam așa ”a seven-figure sum”. Asta nu se traduce prin ”o sumă cu şapte zerouri”. Știu că pentru noi, muritorii de rând, diferența dintre milioane și zeci de milioane se estompează, dar totuși contează. 🙂
Eu una nu am auzit de autor…inca.
Domnule Nic, aveţi dreptate, dar noi românii când auzim de şapte cifre ne imaginam multe zerouri 🙂
Bucuria şi mândria că un roman a reuşit. m-a făcut să rotunjesc cele şapte cifre în şapte zerouri, nici nu mai conta cât, atâta vreme cât domnul Eugen Chirovici reuşeste să bulverseze piaţa internaţională.
Am modificat! Mulţumesc!
Cu plăcere! Să dea Domnul să aveți ocazii cât mai multe să scrieți despre autori români de succes. Iar domnul Chirovici, are tot timpul din lume să-și treacă veniturile la următorul ordin de mărime. Cine știe, poate ați avut o premoniție… 🙂