Voodoo şi Sanitarium de Eugen Ovidiu Chirovici

În urma prezentării făcute de Iasmy despre autor, şi amintindu-mi că am citit ceva apărut cu ani în urmă în colecţia Aventura, am căutat şi am citit alte două cărţi scrise de Eugen Ovidiu Chirovici. Nu am să vă povestesc acţiunea, am să vă spun doar câteva cuvinte despre cărţi.

VOODOO de  Eugen Ovidiu Chirovici

Editura: Rao
An apariţie: 2010
Număr pagini: 224

Cartea începe cu o drama petrecută pe un aeroport din New York, unde moartea unei femei din Haiti dezlănţuie infernul. Soţul femeii dispare (fără ca autorităţile să-şi poată explică cum), cazul se muşamalizează, dar în timp toţi martorii la eveniment sau cei cu un grad de implicare în poveste, mor în condiţii şi moduri ciudate. Drew Sanders, detectiv privat, este solicitat de însuşi fostul mare comisar al poliţiei Whitney să-i apere fiica, Olivia, care fusese procuroare de caz, şi-i absolvise de vină pe agenţii din aeroport. Şi de aici începe acţiunea, multe întâmplări inexplicabile, magie voodoo, urmăriri, crime, inclusiv în New Orleans. N-am să vă spun mai multe, cartea are un ritm alert şi incitant şi merită citita.

Sanitarium de Eugen Ovidiu Chirovici

Editura: Rao
An apariţie: 2012
Număr pagini: 220

O carte de acţiune al cărei final te loveşte ca un trăsnet, dar nu mă mir pentru că pe coperta cărţii este un motto: Sanitarium-locul în care nimic nu este ce pare a fi! David Eagan, un ziarist de investigaţie din Chicago, este angajat de o fundaţie să scrie o monografie despre un sanatoriu psihiatric numit Sanitarium. Soseşte cu soţia lui infirmă Amy, cunoaşte personalul, pacienţii pe care i se spune să-i numească colegi, dar are impresia că ceva nu e în regula. De aici începe nebunia, cercetări făcute de el şi de Amy, în final un adevărat scenariu de film şi tot aştepţi să apară cel rău, să se desluşească povestea, să se descopere cine l-a omorât sau dacă l-a omorât pe doctorul Robert Coen. Şi finalul este mai mult decât surprinzător, mai ales că suntem într-un sanatoriu psihiatric unde nimic nu e ce pare a fi, nici măcar personajul central. Sper că v-am făcut curioşi aşa că, citiţi cărţile autorului. Eu sunt hotărâtă să urmăresc şi celelalte cărţi ale lui Eugen Ovidiu Chirovici apărute la Editura Rao.

Recenzie cititor: autor Arci

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Ambele carti suna intrigant .Mmmm , Arci , prezentarea ta atrage atentia asupra acestui autor si tenteaza.

  2. OFF,ARCI MAI FACUT CURIOASA!IMI PLACE MULT DESCRIERILE,IAR DACA NU MOR PERSONAJELE PRINCIPALE SUNT FOARTE INTERESATA DE CARTI !

    • toate cartile lui sunt foarte interesante si bine scrise desi trateaza subiecte si perioade istorice diferite

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.