Retete culinare

Ardei umplut cu brânză – Supă de midii – Legume la cuptor – Tartă cu cremă de portocale – fără zahăr

Ardei umplut cu brânză – Supă de midii – Legume la cuptor – Tartă cu cremă de portocale – fără zahăr

1.Aperitiv: Ardei umplut cu brânză:

  • se taie ardeiul roșu în patru sau cinci felii, cantitățile le alegeți voi.
  • într-un vas  puneți brânză feta amestecată cu brânză dulce, sare și verdeață.
  • eu pun mărar.
  • se ornează cu ustensilele pentru torturi.

2. Supă de midii (Iliuţa):

  • două cepe și un ardei iute tocate fin se sotează în puțin unt pentru 2 minute la foc mic. – adăugăm apă, punem piper negru  și sare după gust.
  • în momentul în care apa fierbe adăugăm midiile cu cochilie.
  • le lăsăm pentru 5- 7 minute la fiert ,timp în care acestea se desfac.
  • la final punem zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat.
  • se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.

3.Legume la cuptor (Vero):

  • conopida și morcovul se fierb pe jumătate în apă cu sare,se scurg ,se pun în tava unsă cu puțin ulei
  • așezăm deasupra ciuperci felii(sau întregi dacă sunt mici),dovlecel tăiat felii mai groase
  • punem puțin tava la cuptor
  • adăugăm două ouă bătute și parmezan ras
  • lăsăm la cuptor până e gata

4.Tartă cu cremă de portocale – fără zahăr (Iliuţa)

  • pentru blat avem nevoie de 250 g biscuiți dietetici și 100 ml unt topit.
  • punem biscuiții într-un bol, adăugăm untul și mixăm ingredientele până obținem un aluat pe care îl punem într-o tavă pentru tarte (dacă este nevoie mai adăugăm unt topit ).
  • crema de portocale o facem pe bain marie din 4 ouă, 100 ml zeamă de portocale, o esență de portocale și 2-3 pliculețe zahăr  vanilat.
  • timpul de fierbere este de 8 minute.
  • când s-a răcit ajungând la temperatura camerei, adăugăm miere după gust, 250 g unt  și o mixăm din nou.
  • la final o turnăm peste blatul din biscuiți și o ornăm cu ce fructe dorim,si punem la rece
  • eu prefer struguri, căpșuni și afine.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago