Retete culinare

Rulouri cu legume, Supă de midi, Brioșe cu banane și fulgi de ovăz

Rulouri cu legume, Supă de midi, Brioșe cu banane și fulgi de ovăz

1.Aperitiv: Rulouri cu legume (Iliuța):

-ciuperci, dovlecei, ardei și ceapa se toacă cubulețe mici;
-morcovi se razuiesc și se adaugă peste celelalte legume;
-într-un vas adăugăm puțin ulei de măsline și sotăm legumele după ce le-am condimentat-le lăsăm la răcit, ulterior amestecăm compoziția rezultată cu parmezan răzuit;
-foile de plăcintă se taie la dimensiunea dorită pentru rulouri, după care adăugăm compoziția obținută;
-le așezăm pe hârtie de copt, le dăm cu gălbenuș sau puțin unt pe fiecare foaie, adăugând, după gust susan;
-se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute la 180 grade.

2. Supă de midi (Iliuţa)

-două cepe și un ardei iute tocate fin se sotează în puțin unt pentru 2 minute la foc mic;

-adăugăm apă, punem piper negru și sare după gust;
-în momentul în care apa fierbe adăugăm midiile cu cochilie;
-le lăsăm pentru 5-7 minute la fiert, timp în care acestea se desfac;
-la final punem zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat;
-se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.

3. Șuncă de casă prăjită (Vero):

-se taie felii de șuncă și se pun în tigaie;
-se adaugă o cana de apă și se pune la fiert;
-după câteva minute arunc apa și mai repetăm o dată după care lăsăm să scadă apa și prăjim în grăsimea ce se lasă de la șuncă pe ambele părţi;
-se poate servi cu garnitur[ de cartofi prajiţi, piure şi muştar sau salată.

4. Brioșe cu banane și fulgi de ovăz (Iliuţa):

-într-un vas amestecăm 150 g făină de nuci, 100 fulgi de ovăz, un pliculeț praf de copt și puțină sare;

-într-un alt vas mixăm 2 ouă, 50 g zahăr brun (opțional), 2-3 banane pasate în prealabil, 50 g unt topit și răcit, 150 ml lapte la temperatura camerei și esență de vanilie;

-încorporăm treptat compoziția din primul vas, amestecând ușor;

-opțional, adăugăm la final scorțișoară sau bucățele de ciocolată neagră;

-cu ajutorul unei linguri punem compoziția în formele de la tava pentru brioșe pe care am tapetat-o în prealabil cu unt;

-se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute;

-sunt pufoase și delicioase!

 

Photo credit: Unsplash.com

 

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Arci, faci ce faci si mereu aduni retete delicioase. As incerca si eu rulourile de legume si briosele. Presimt ca vor fi tre bune.

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

7 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago