-ciuperci, dovlecei, ardei și ceapa se toacă cubulețe mici;
-morcovi se razuiesc și se adaugă peste celelalte legume;
-într-un vas adăugăm puțin ulei de măsline și sotăm legumele după ce le-am condimentat-le lăsăm la răcit, ulterior amestecăm compoziția rezultată cu parmezan răzuit;
-foile de plăcintă se taie la dimensiunea dorită pentru rulouri, după care adăugăm compoziția obținută;
-le așezăm pe hârtie de copt, le dăm cu gălbenuș sau puțin unt pe fiecare foaie, adăugând, după gust susan;
-se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute la 180 grade.
-două cepe și un ardei iute tocate fin se sotează în puțin unt pentru 2 minute la foc mic;
-adăugăm apă, punem piper negru și sare după gust;
-în momentul în care apa fierbe adăugăm midiile cu cochilie;
-le lăsăm pentru 5-7 minute la fiert, timp în care acestea se desfac;
-la final punem zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat;
-se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.
-se taie felii de șuncă și se pun în tigaie;
-se adaugă o cana de apă și se pune la fiert;
-după câteva minute arunc apa și mai repetăm o dată după care lăsăm să scadă apa și prăjim în grăsimea ce se lasă de la șuncă pe ambele părţi;
-se poate servi cu garnitur[ de cartofi prajiţi, piure şi muştar sau salată.
-într-un vas amestecăm 150 g făină de nuci, 100 fulgi de ovăz, un pliculeț praf de copt și puțină sare;
-într-un alt vas mixăm 2 ouă, 50 g zahăr brun (opțional), 2-3 banane pasate în prealabil, 50 g unt topit și răcit, 150 ml lapte la temperatura camerei și esență de vanilie;
-încorporăm treptat compoziția din primul vas, amestecând ușor;
-opțional, adăugăm la final scorțișoară sau bucățele de ciocolată neagră;
-cu ajutorul unei linguri punem compoziția în formele de la tava pentru brioșe pe care am tapetat-o în prealabil cu unt;
-se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute;
-sunt pufoase și delicioase!
Photo credit: Unsplash.com
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Arci, faci ce faci si mereu aduni retete delicioase. As incerca si eu rulourile de legume si briosele. Presimt ca vor fi tre bune.