Ardei umplut cu brânză – Supă de midii – Legume la cuptor – Tartă cu cremă de portocale – fără zahăr
1.Aperitiv: Ardei umplut cu brânză:
- se taie ardeiul roșu în patru sau cinci felii, cantitățile le alegeți voi.
- într-un vas puneți brânză feta amestecată cu brânză dulce, sare și verdeață.
- eu pun mărar.
- se ornează cu ustensilele pentru torturi.
2. Supă de midii (Iliuţa):
- două cepe și un ardei iute tocate fin se sotează în puțin unt pentru 2 minute la foc mic. – adăugăm apă, punem piper negru și sare după gust.
- în momentul în care apa fierbe adăugăm midiile cu cochilie.
- le lăsăm pentru 5- 7 minute la fiert ,timp în care acestea se desfac.
- la final punem zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat.
- se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.
3.Legume la cuptor (Vero):
- conopida și morcovul se fierb pe jumătate în apă cu sare,se scurg ,se pun în tava unsă cu puțin ulei
- așezăm deasupra ciuperci felii(sau întregi dacă sunt mici),dovlecel tăiat felii mai groase
- punem puțin tava la cuptor
- adăugăm două ouă bătute și parmezan ras
- lăsăm la cuptor până e gata
4.Tartă cu cremă de portocale – fără zahăr (Iliuţa)
- pentru blat avem nevoie de 250 g biscuiți dietetici și 100 ml unt topit.
- punem biscuiții într-un bol, adăugăm untul și mixăm ingredientele până obținem un aluat pe care îl punem într-o tavă pentru tarte (dacă este nevoie mai adăugăm unt topit ).
- crema de portocale o facem pe bain marie din 4 ouă, 100 ml zeamă de portocale, o esență de portocale și 2-3 pliculețe zahăr vanilat.
- timpul de fierbere este de 8 minute.
- când s-a răcit ajungând la temperatura camerei, adăugăm miere după gust, 250 g unt și o mixăm din nou.
- la final o turnăm peste blatul din biscuiți și o ornăm cu ce fructe dorim,si punem la rece
- eu prefer struguri, căpșuni și afine.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Și eu tot mărar pun în crema de brânză. Mulțumim pentru rețete! Sunt super!
Mulțumesc mult pentru rețete