Chifteluțe de ciuperci delicioase şi pufoase
-ciupercile se curată, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașină de tocat carne
-1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
-punem în castron ciupercile +cartofii +1-2 ouă +2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia) +pesmet cât e necesar și amestecăm bine
-dacă vă place puteți adauga verdeață – pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
-se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură
-2 morcovi și 1 pătrunjel dați pe răzătoarea fină îi călim puțin în ulei
-adăugăm bucheţelele de conopidă, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry
-când conopida e fiartă adăugăm amestecul de verdeață și dregem cu smântână sau iaurt
-pulpele le condimentăm, le lăsăm să stea câteva ore, apoi le punem în tavă
-adăugăm crenguțe de cimbru, un păhărel de alcool și apă și le punem la cuptor
-garnitura o preparam din Akee (Jamaica) sau din ciuperci la noi
-Akee, considerată o legumă, crește de fapt în pom, arată ca un ardei roșu mare, are un sâmbure negru
-se curată și la gătit se folosește doar miezul alb (care-l vedeți în poza de copertă)
-se prepară ca și ciupercile: se călește un pic de ceapă tăiată mărunt în ulei, se pune akee, se adaugă apă și condimentele și se fierbe înăbușit la foc mic
Copacul de Akee
-un aluat foietaj se întinde puțin cu sucitoarea, presăram deasupra cașcaval sau brânză telemea (rase), tăiem cu forme sau doar bețe și punem la copt pe hârtie pergament
-dacă vă place puteți presăra și semințe de susan sau chimen
-facem un blat obișnuit din 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 8-10 linguri făină și praf de copt
-preparăm 2 crème reci de ciocolată (simple sau cu coniac – sau rom după preferințe)
-când blatul s-a răcit îl tăiem în două îl însiropăm puțin, umplem cu cremă
-montăm prăjitura și îmbrăcăm în cremă – presăram deasupra nucă de cocos sau nucă măcinată
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Waw! De data aceasta nu am aflat doar rețete culinare, ci și informații legate de Akee (despre care chiar nu știam nimic). Aș fi foarte curioasă să gust. Oare se găsește în magazinele de la noi?
Arci, mulțumim pentru rețete! Mâine când mă întorc de la muncă, mă apuc de meniul de weekend!
Nu stiu Ro daca se gaseste la noi.Daca e gatit are aproximativ gust de ciuperci doar ca e mai moale.
Multumim pentru rețete și noile informații. Tocmai ieri am făcut o rețetă de ciuperci cu usturoi și tocană de melci. Chifteluțe de ciuperci n.am făcut niciodată, dar am să încerc.
EU n-am mancat niciodata melci.Daca vrei fa o poza si da-ne reteta.
Acum nu mai am de unde :), promit la urmatoarea captura de melci am sa vi.o dau. Ca sa-i pot face si poza.
Interesante informatiile despre Akee. Chiar e demn de vizitat o tara straina sa ii afli cultura si gastronomia.
Arata delicios tot ce ai gatit. :)
Multumesc.Au niste chestii interesante.
Ce delicios suna meniul. Vreau sa gust Akee.
Mulțumesc pentru rețete ! Toate trebuie incercate și savurate !
Ce gust are Akee asta?
e prima oara cand aud de akee si nici nu cred ca am vazut vreodata pe la noi. ce fain e sa calatoresti, vezi atatea chestii noi, locale!