-2 cutii de ciuperci le scurgem și le dăm prin robot, apoi le punem în castron
-adăugăm: mărar sau pătrunjel tăiat mărunt,1 ou întreg, 2-3 linguri de făina, piper, sare, boia (opțional),1-2 căței de usturoi (dat pe răzătoarea fină) sau 1 ceapă mică tăiată mărunt, și pesmet cât este necesar
-cu mâna udă formăm chifteluțele, le prajim în ulei și le scoatem pe șervețele absorbante
-așezăm pe un platou chifteluțele, felii de brânză sau cașcaval, felii de murături sau roșîi și castraveți proaspeți
-punem la fiert carnea de pui în apă cu sare, când carnea e fiartă strecurăm zeama,curățăm carnea de pe oase și o tăiem mărunt
-o ceapă mică tăiată mărunt, 2 morcovi+1 pătrunjel = îi dăm pe răzătoarea fină și-i punem să se călească în foarte puțin ulei
-adăugăm zeama de carne și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, praf de curry și punem carnea, lăsând câteva clocote
-când ciorba e gata frecăm 1 gălbenuș de ou cu smântână sau iaurt și dregem ciorba
-dacă vreți puteți adaugă și amestecul de verdeață care vă place
-pulpele de pui le condimentăm cu amestecul care ne place și le lăsăm la rece până pregătim legumele
-punem în tavă: ceapă și ardei tăiate felii subțiri sau bucățele, felii de dovlecel,1-2 cartofi tăiați rondele, câteva castane comestibile,1-2 feliuțe de lămâie (cu coajă),1 crenguță de cimbru
-așezăm deasupra pulpele, adăugăm apă cât le acoperă și un pic de alcool și punem tava la cuptor
-pe parcurs mai adăugați apă dacă vi se pare necesar
-din ½ făină+3 ouă++30 gr drojdie muiată în 200 ml lapte+un pic de sare = frământăm un aluat potrivit pe care îl lăsăm să dospească la căldură ½ oră, apoi îl întindem subțire
-umplutură: 150 gr unt îl frecăm spumă cu 150 gr zahăr și 1-2 zahăr vaniliat = ungem amestecul peste foaia întinsă, rulăm și tăiem felii cam de 1-2 degete, le așezăm în tavă și le lăsăm să mai stea cam ½ oră
Punem tava în cuptor și le coacem la foc potrivit
-din 200 lapte+1 linguriță zahăr+2 zahăr vaniliat = sirop
-când melcișorii sunt copți, scoatem tava îi însiropăm și mai punem în cuptor 5 minute până se absoarbe laptele
-scoatem melcișorii și-i pudrăm cu zahăr praf
-când pregătiți umplutura dacă vreți puteți să mai puneți în plus nucă sau mac măcinate, cacao sau nucă de cocos.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Arci, chiar așteptam meniul! Mulțumim pentru idei!
Multumesc pentru rețete, Arci
Multumim pentru retete Arci!
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Le asteptam cu nerăbdare!
Melcisori aia ma tenteaza.