Chifteluțe de ciuperci – Pulpe la cuptor cu garnitură de Akee – Saleuri...

Chifteluțe de ciuperci – Pulpe la cuptor cu garnitură de Akee – Saleuri din foietaj – Meniu

by -
11
Chifteluțe de ciuperci - Pulpe la cuptor cu garnitură de Akee

Chifteluțe de ciuperci – Pulpe la cuptor cu garnitură de Akee – Saleuri din foietaj – Meniu

   Chifteluțe de ciuperci delicioase şi pufoase

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

-ciupercile se curată, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașină de tocat carne

-1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine

-punem în castron ciupercile +cartofii +1-2 ouă +2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia) +pesmet cât e necesar și amestecăm bine

-dacă vă place puteți adauga verdeață – pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt

-se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură

2. Supă  de conopidă

-2 morcovi  și 1 pătrunjel dați pe răzătoarea fină îi călim puțin în ulei

-adăugăm bucheţelele de conopidă, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry

-când conopida e fiartă adăugăm amestecul de verdeață și dregem cu smântână sau iaurt

3. Pulpe la cuptor cu garnitură de Akee

-pulpele le condimentăm, le lăsăm să stea câteva ore, apoi le punem în tavă

-adăugăm  crenguțe de cimbru, un păhărel de alcool și apă și le punem la cuptor

-garnitura o preparam din Akee (Jamaica) sau din ciuperci la noi

-Akee, considerată o legumă, crește de fapt în pom, arată ca un ardei roșu mare, are un sâmbure negru

-se curată și la gătit se folosește doar miezul alb (care-l vedeți în poza de copertă)

-se prepară ca și ciupercile: se călește un pic de ceapă tăiată mărunt în ulei, se pune akee, se adaugă apă și condimentele și se fierbe înăbușit la foc mic

Copacul de Akee 

4. Saleuri din foietaj

-un aluat foietaj se întinde puțin cu sucitoarea, presăram deasupra cașcaval sau brânză telemea (rase), tăiem cu forme sau doar bețe și punem la copt pe hârtie pergament

-dacă vă place puteți presăra și semințe de susan sau chimen

5. Prăjitură – pișcot cu cremă și cocos

-facem un blat obișnuit din 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 8-10 linguri făină și praf de copt

-preparăm 2 crème reci de ciocolată (simple sau cu coniac – sau rom după preferințe)

-când blatul s-a răcit îl tăiem în două îl însiropăm puțin, umplem cu cremă

-montăm prăjitura și îmbrăcăm în cremă –  presăram deasupra nucă de cocos sau nucă măcinată

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

11 COMMENTS

  1. Waw! De data aceasta nu am aflat doar rețete culinare, ci și informații legate de Akee (despre care chiar nu știam nimic). Aș fi foarte curioasă să gust. Oare se găsește în magazinele de la noi?
    Arci, mulțumim pentru rețete! Mâine când mă întorc de la muncă, mă apuc de meniul de weekend!

    • Nu stiu Ro daca se gaseste la noi.Daca e gatit are aproximativ gust de ciuperci doar ca e mai moale.

  2. Interesante informatiile despre Akee. Chiar e demn de vizitat o tara straina sa ii afli cultura si gastronomia.
    Arata delicios tot ce ai gatit. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.