1 kg cartofi, un borcan file de ton în ulei, 3 ouă fierte, 150 gr măsline negre fără samburi, sare, piper alb, 1 ceapă roșie, 2 linguri oțet de mere și puțin ulei de măsline.
Afumătura se călește în puțin ulei de măsline.
Când este aproape rumenită adăugăm ceapa verde și ustuoiul tocate mărunt și le mai lasăm pentru 2-3 minute.
Punem 3 litri de apă caldă peste, adăugăm salată tocată feliuțe în prealabil și sare după gust.
Le lăsăm pentru 15-20 minute la foc potrivit să fiarbă.
La final adăugăm ouăle bătute spumă și smântâna procedând ca la ciorba rădăuțeană, treptat și după ce am amestecat compoziția cu zeamă de la ciorbă puțin câte puțin.
Se lasă la fiert pentru încă 2 minute.
Se servește caldă.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…