Ciorbă de salată verde și afumătură – Salată orientală cu ton –...

Ciorbă de salată verde și afumătură – Salată orientală cu ton – Somon la cuptor – Mere coapte

by -
0
Ciorbă de salată verde și afumătură - Salată orientală cu ton - Somon la cuptor - Mere coapte

Ciorbă de salată verde și afumătură – Salată orientală cu ton – Somon la cuptor – Mere coapte

1.Aperitiv: Salată orientală cu ton( Iliuța)

1 kg cartofi, un borcan file de ton în ulei, 3 ouă fierte, 150 gr măsline negre fără samburi, sare, piper alb, 1 ceapă roșie, 2 linguri oțet de mere și puțin ulei de măsline.

  • cartofii fierți în coajă îi tăiem cubulețe.
  • ceapa o tăiem feliuțe lungi, adăugăm puțină sare și o lăsăm pentru câteva minute înainte de a o adauga peste  cartofi,
  • tonul tocat cubulețe, măslinele și ouăle le adăugăm peste restul ingredientelor, punem piper și sare după gust.
  • uleiul și oțetul le amestecăm pentru a le adauga la final.

2. Ciorbă de salată verde și afumătură ( Iliuța)

Afumătura se călește în puțin ulei de măsline.

Când este aproape rumenită adăugăm ceapa verde și ustuoiul tocate mărunt și le mai lasăm pentru 2-3 minute.

Punem 3 litri de apă caldă peste, adăugăm salată tocată feliuțe în prealabil și sare după gust.

Le lăsăm pentru 15-20 minute la foc potrivit să fiarbă.

La final adăugăm ouăle bătute spumă și smântâna procedând ca la ciorba rădăuțeană, treptat și după ce am amestecat compoziția cu zeamă de la ciorbă puțin câte puțin.

Se lasă la fiert  pentru încă 2 minute.

Se servește caldă.

3. Somon la cuptor ( Vero)

  • 1 kg somon se condimentează cu sare și piper.
  • într-o tavă unsă cu puțin unt se pune o foaie de copt și se pun feliile  de somon. – jumătate de lămâie o feliem și feliile le așezăm peste pește, iar zeama de la cealaltă jumătate se stoarce peste felii.
  • se acoperă cu folie de aluminiu și se da la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute după care scoatem folia de aluminiu și lăsăm la rumenit.
  • se servește cu mujdei de usturoi și mămăligă.

4. Mere coapte:

  • este desertul cel mai rapid și mai ales când nu știi ce să faci
  • 8-10 mere spălate le pun în tavă cu codița în sus și le bag la cuptor
  • le las până încep să se înmoaie, le scot, le las să se răcească
  • se pot mânca așa sau reci de la frigider simple sau cu înghețată alături
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.