-fierbem conopida după ce am desfăcut-o în buchețele pentru 15 minute cu puțină sare;
-o lăsăm la scurs;
-într-un vas punem tonul dintr-o conservă, tocat cubulețe, 100 gr măsline fără sâmburi, conopida scursă, sare, piper;
-o lingură ulei de măsline amestecată cu 2 linguri de oțet de mere și una de muștar se adaugă peste compoziție;
-la final punem trei ouă fierte tăiate cubulețe;
-amestecăm totul și le lăsăm pentru câteva minute la rece înainte de a le servi.
-1 ceapă mică tăiată mărunt, zarzavat (1-2 morcovi +1 păstârnac +1 pătrunjel) dat pe răzătoarea fină, codițe de ciuperci tăiate fin și 2 dovlecei tăiați bucățele;
-călim puțin ceapa și zarzavatul în ulei, adăugăm codițele de ciuperci, apă și punem la fiert;
-potrivim de sare și piper;
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm dovlecelul și verdeața (pătrunjel, leuștean și tarhon) tăiată fin;
-dregem ciorba cu gălbenuș de ou frecat cu smântână sau iaurt;
-când servim presărăm deasupra parmezan, cașcaval sau brânză rasă fin.
-se taie în două cam 10/15 cartofi și se scobesc în mijloc;
-separat se taie mărunt 3 cepe mari, 2/3 morcovi și un borcan mare de ciuperci mărunțite;
-se călesc toate în tavă cu o lingură de pastă de tomate și condimente;
-se umplu cartofii și apoi se pune peste ei cașcaval;
-se pun la cuptor pe hârtie pergament acoperiți cu folie de aluminiu;
-se lasă cam 45 de minute depinde de cuptor;
-se pot servi ca aperitiv sau cu orice sos vă place.
-10 linguri lapte, 10 l ulei, praf de copt, făină cât cuprinde, 10 l zahăr, 1 ou se amestecă și se fac două foi.
–umplutură: 2500 gr mere, le radem, așezăm peste prima foaie apoi punem zahăr în ploaie peste ele și puțin griș;
-așezăm cealaltă foaie și înțepăm foaia de sus cu o furculiță;
-dăm la copt la foc mic cam 45 de minute.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumiiîii. Cred ca fac din nou plăcintă. Mulțumim Arci
Un meniu delicios! Mulțumesc!