Retete culinare

Salată de conopidă, măsline și ton – Ciorbă de legume cu brânză rasă – Cartofi umpluți – Plăcintă cu mere

Salată de conopidă, măsline și ton – Ciorbă de legume cu brânză rasă – Cartofi umpluți – Plăcintă cu mere

Aperitiv:

1.Salată de conopidă, măsline și ton (Iliuţa)

-fierbem conopida după ce am desfăcut-o în buchețele pentru 15 minute cu puțină sare;

-o lăsăm la scurs;

-într-un vas punem tonul dintr-o conservă, tocat cubulețe, 100 gr măsline fără sâmburi, conopida scursă, sare, piper;

-o lingură ulei de măsline amestecată cu 2 linguri de oțet de mere și una de muștar se adaugă peste compoziție;

-la final punem trei ouă fierte tăiate cubulețe;

-amestecăm totul și le lăsăm pentru câteva minute la rece înainte de a le servi.

2.Ciorbă de legume cu brânză rasă

-1 ceapă mică tăiată mărunt, zarzavat (1-2 morcovi +1 păstârnac +1 pătrunjel) dat pe răzătoarea fină, codițe de ciuperci tăiate fin și 2 dovlecei tăiați bucățele;

-călim puțin ceapa și zarzavatul în ulei, adăugăm codițele de ciuperci, apă și punem la fiert;

-potrivim de sare și piper;

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm dovlecelul și verdeața (pătrunjel, leuștean și tarhon) tăiată fin;

-dregem ciorba cu gălbenuș de ou frecat cu smântână sau iaurt;

-când servim presărăm deasupra parmezan, cașcaval sau brânză rasă fin.

3. Cartofi umpluți (Vero)

-se taie în două cam 10/15 cartofi și se scobesc în mijloc;

-separat se taie mărunt 3 cepe mari, 2/3 morcovi și un borcan mare de ciuperci mărunțite;

-se călesc toate în tavă cu o lingură de pastă de tomate și condimente;

-se umplu cartofii și apoi se pune peste ei cașcaval;

-se pun la cuptor pe hârtie pergament acoperiți cu folie de aluminiu;

-se lasă cam 45 de minute depinde de cuptor;

-se pot servi ca aperitiv sau cu orice sos vă place.

4. Plăcintă cu mere(Vero)

-10 linguri lapte, 10 l ulei, praf de copt, făină cât cuprinde, 10 l zahăr, 1 ou se amestecă și se fac două foi.

umplutură: 2500 gr mere, le radem, așezăm peste prima foaie apoi punem zahăr în ploaie peste ele și puțin griș;

-așezăm cealaltă foaie și înțepăm foaia de sus cu o furculiță;

-dăm la copt la foc mic cam 45 de minute.

 

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago