Retete culinare

Meniu (ciorbă de mazăre verde, creier natur cu garnitură, prăjitură rondele cu cremă de nucă)

Meniu (ciorbă de mazăre verde, creier natur cu garnitură, prăjitură: rondele cu cremă de nucă)

Ciorbă de mazăre verde – delicatese culinare

1.Aperitiv: ouă umplute

-4-5 ouă fierte tari curăţate şi tăiate pe lungime
-1 pateu mic, 1-2 linguriţe de muştar, 4-5 linguri de maioneză (cu cartof) şi 400 gr smântână (mai grasă)
-într-un castron amestecăm gălbenuşul cu pateul şi muştarul, potrivim de sare şi piper şi umplem jumătăţile, le aşezăm într-o caserolă mai mare, eu le pun cu umplutura în jos
-facem un sos din maioneză şi smântână, puţină sare şi piper, pe care îl turnam peste ouă şi punem caserola la rece

2.Ciorbă de mazăre verde

-dăm pe răzătoarea fină 2 morcovi şi un pătrunjel şi le punem cu puţin ulei în oală la călit
-adăugăm un borcan (sau o pungă de mazăre), apă şi condimente şi punem la fiert
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeaţă, mai lăsăm să dea câteva clocote şi putem drege cu smântână
-dacă vă place puteţi pune în ciorbă nişte găluşcuţe micuţe
-găluşcuţele le faceţi dintr- un ou bătut bine, amestecat cu făină, se pune cu linguriţa mică în ciorbă

3.Creier natur cu garnitură

-curăţaţi creierul de toată pieliţa (dacă îl lăsaţi să stea puţin în apă rece cu un pic de sare îl puteţi curata uşor)
-puneţi creierul în cratiţă cu puţin ulei, condimente şi puţină apă
-aveţi grijă că se face foarte repede, mai adăugaţi apă pe măsură ce scade
-ca şi condimente eu pun sare, piper multicolor, puţin cury, boia (opţional), puţin oregano şi cimbru, dar folosiţi ce condimente vă plac
-se poate servi cu garnitură de cartofi piure sau orez
-eu pun puţină lămâie pe el când îl mănânc

4.Prăjitură: Rondele cu cremă de nucă

-1/2 kg făină+3 gălbenuşuri de ou+1 margarină+un pic de sare+un praf de copt=le frământăm (dacă e nevoie cu puţină apă sau 1-2 linguri de smântână) şi lăsăm aluatul să stea cam ½ oră
-întindem o foaie de ½ cm, o tăiem rondele cu un pahar mai mic şi le coacem, apoi le lăsăm să se răcească
-crema: 100 gr unt, frecat spumă cu 200 gr zahăr praf +150 gr nucă măcinată+o esenţă de rom (opţional)
-se lipesc rondelele câte 3-5 cu crema, se îmbracă şi pe margine cu cremă şi se dau prin nucă măcinată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago