-2 cutii de conserve de ciuperci se scurg de apă și se taie ff mărunt (dacă vreți să folosiți ciuperci proaspete le fierbeți în apă cu sare, le scurgeți și le dați prin mașina de tocat)
-2 cartofi fierți și dați pe răzătoare
-2-3 castraveți murați tăiați fff mărunt sau dați pe răzătoare
-1 legătură de mărar tăiat fff mărunt și 3-4 linguri de smântână (sau maioneză amestecată cu smântână)
-amestecați salata și dați la rece
-2 morcovi+1 pătrunjel dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei
-adăugăm restul de legume: 2-3 cartofi tăiați mărunt,1 dovlecel tăiat mărunt, o mână de mazăre verde
-punem apă și condimente și punem la fiert
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață, mai lăsăm câteva clocote
-putem servi așa sau dregem cu smântână, sau smântână cu ou
-4-6 ciuperci mai mari le curățăm, tăiem codițele, le spălăm, le săram puțin și le lăsăm cu gura în jos a se scurgă
-codițele le tăiem mărunt, adăugăm ceapă tăiată mărunt și le călim cu puțin ulei
-adăugăm carne măcinată, 2-3 ouă crude și condimente
-umplem ciupercile, le așezăm în tavă, adăugăm apă și punem la cuptor
-când ciupercile s-au muiat scoatem tava, presăram deasupra la fiecare ciupercă cașcaval ras și mai băgăm la cuptor câteva minute
-facem un blat obișnuit din 6 ouă cu cacao, pe care îl tăiem în două după ce se răcește
–Crema: 2 budinci de vanilie fierte în 800 ml lapte până se îngroașă
-frecăm spumă 1 pachet de unt cu 150 gr zahăr praf, adăugăm coajă rasă și zeamă de la o lămâie
-amestecăm cele 2 compoziții
-asamblam prăjitura: blat +cremă +blat +cremă
-preparăm o glazură din 1 ciocolată amăruie dizolvată cu puțin lapte, o împrăştiem uniform pe prăjitură și presăram nucă de cocos apoi o dăm la rece
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Prăjitura arată divin :D
Ciorba de legume o voi face chiar astăzi. Salata mi se pare o idee foarte bună. Prăjitura e o adevărată ispită! Felicitări Mariei pentru minunea de rețetă!
Arci, checul tău din meniul trecut e fabulos! A fost un succes total!