Diverse

Meniu: (ciorbă de legume, ciuperci umplute, prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos)

Meniu: (ciorbă de legume, ciuperci umplute, prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos)

1. Aperitiv: salată de ciuperci

-2 cutii de conserve de ciuperci se scurg de apă și se taie ff mărunt (dacă vreți să folosiți ciuperci proaspete le fierbeți în apă cu sare, le scurgeți și le dați prin mașina de tocat)

-2 cartofi fierți și dați pe răzătoare

-2-3 castraveți murați tăiați fff mărunt sau dați pe răzătoare

-1 legătură de mărar tăiat fff mărunt  și 3-4 linguri de smântână (sau maioneză amestecată cu smântână)

-amestecați salata și dați la rece

2.Ciorbă de legume:

-2 morcovi+1 pătrunjel dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei

-adăugăm restul de legume: 2-3 cartofi tăiați mărunt,1 dovlecel tăiat mărunt, o mână de mazăre verde

-punem apă și condimente și punem la fiert

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață, mai lăsăm câteva clocote

-putem servi așa sau dregem cu smântână, sau smântână cu ou

3.Ciuperci umplute:

-4-6 ciuperci mai mari le curățăm, tăiem codițele, le spălăm, le săram puțin și le lăsăm cu gura în jos a se scurgă

-codițele le tăiem mărunt, adăugăm ceapă tăiată mărunt și le călim cu puțin ulei

-adăugăm carne măcinată, 2-3 ouă crude și condimente

-umplem ciupercile, le așezăm în tavă, adăugăm apă și punem la cuptor

-când ciupercile s-au muiat scoatem tava, presăram deasupra la fiecare ciupercă cașcaval ras și mai băgăm la cuptor câteva minute

4.Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos (Maria)

-facem un blat obișnuit din 6 ouă cu cacao, pe care îl tăiem în două după ce se răcește

Crema: 2 budinci de vanilie fierte în 800 ml lapte  până se îngroașă

-frecăm spumă 1 pachet de unt cu 150 gr zahăr praf, adăugăm coajă rasă și zeamă de la o lămâie

-amestecăm cele 2 compoziții

-asamblam prăjitura: blat +cremă +blat +cremă

-preparăm o glazură din 1 ciocolată amăruie dizolvată cu puțin lapte, o împrăştiem uniform pe prăjitură și presăram nucă de cocos apoi o dăm la rece

Poftă Bună!

Reţete Internaţionale

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Ciorba de legume o voi face chiar astăzi. Salata mi se pare o idee foarte bună. Prăjitura e o adevărată ispită! Felicitări Mariei pentru minunea de rețetă!
    Arci, checul tău din meniul trecut e fabulos! A fost un succes total!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago