Retete culinare

Meniu (ciorbă de varză dulce, chiftele cu cartofi noi, ruladă cu cremă de biscuiţi)

Meniu (ciorbă de varză dulce, chiftele cu cartofi noi, ruladă cu cremă de biscuiţi)

ciorbă de varză dulce – chiftele cu cartofi noi – ruladă cu cremă de biscuiţi

1.Aperitiv: pastă de peşte

-2 cutii de ton în ulei le mixăm bine cu un pachet de unt (puneţi şi uleiul de la conserve)
-adăugăm 2-3 ouă (fierte tari şi date pe răzătoare), sare, piper, zeamă de lămâie după gust
-mixati compoziţia o puneţi în bol, o ornaţi cu măsline şi o puneţi la rece

2.Ciorbă de varză dulce:

-1 varză mare, curăţată şi tăiată fideluţă
-1 ceapă sau câteva fire de ceapă verde tăiată fin
-1 morcov, 1 pătrunjel date pe răzătoarea fină le călim puţin în ulei
-adăugăm în oală ceapă,varză şi apă şi punem la fiert
-potrivim de sare, piper, puţin praf de chimen, cury, un pic de coriandru praf şi cimbru
-când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat foarte fin şi opţional bulion şi mai lăsăm să fiarbă puţin
-dacă vă place mai mult adăugaţi smântână

3.Chiftele cu cartofi noi

-1/2 kg carne de curcan măcinată, 2 cartofi daţi pe răzătoarea fină şi storşi le punem într-un castron
-adăugăm 2 ouă, 1-2 linguri făină, sare, piper, cury, boia, şi 4-5 linguri de pesmet şi amestecăm bine
-dacă vă place puteţi adaugă ceapă tăiată fff fin sau usturoi zdrobit
– formăm chiftelele şi le coacem în tigaia cu ulei
-cartofii noi îi alegem mai mici îi curăţăm, îi punem în taaă de la cuptor cu puţin ulei, condimente şi apă cât îi acoperă
-să fiţi atenţi să întoarceţi cartofii pe ambele părţi când încep să se coacă (scade apă)

4. Ruladă cu cremă de biscuiţi

-2 foi de napolitane
-amestecăm 4 ouă cu 200 gr zahăr până se topeşte zahărul
– într-o cratiţă caramelizăm 200 gr zahăr adăugăm 200 gr unt şi amestecăm să se topească şi untul şi caramelul, adăugăm ouăle frecate cu zahăr şi amestecăm bine până se îngroaşă compoziţia
-luăm cratiţă de pe foc adăugăm 2 pachete de biscuiţi sfărmaţi şi esenţă de rom şi amestecăm bine crema
-punem crema fierbinte pe foi şi le rulăm
-fiecare ruladă o împachetăm în celofan (o rulăm) şi după ce se răceşte o punem la frigider
-când s-a răcit bine (şi s-a întărit crema) se poate tăia

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Arci, am fost în concediu și gândul meu era la meniurile tale! Chiftelele cu cartofi noi sunt super! Întreg meniul e super!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago