Retete culinare

Ciorbă de perișoare – Musaca dietetică de dovlecel – Pere caramelizate – Meniu

Ciorbă de perișoare – Musaca dietetică de dovlecel – Pere caramelizate – Meniu

  Pere caramelizate un desert delicios.

1. Aperitiv: salată de roșii cu brânză

-2 roșii mari le curățăm de coajă și le tăiem bucățele

-punem roșiile în castron adăugăm după gust sare, piper și un pic de ulei

-amestecați în salată cubulețe de brânză sau brânză dată pe răzătoarea mare

2. Ciorbă de perișoare

-250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin

-punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă, sare, piper și lăsăm să fiarbă

-dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt

-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă

-se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Musaca dietetică de dovlecel

-2 roșii curățate și tăiate foarte mărunt

-2 dovlecei tăiați felii puțin mai groase, lăsați puțin cu sare, apoi îi scurgem și-i prăjim puțin în ulei

-1 /2 carne măcinată de pui (curcan,sau vită)

-punem puțin ulei în cratiță adăugăm carnea măcinată, roșiile și condimente, un pic de apă dacă e necesar și lăsăm să se fiarbă, apoi adăugăm 1 cutie de porumb

-în tavă sau cratiță  punem un rând de felii de dovleac (nu punem ulei că lasă dovlecelul prăjit) +un rând de carne +dovlecel +carne +dovlecel

-dacă mai e nevoie mai adăugăm puțină apă (sau bulion ) și punem în cuptor

-când e gata punem deasupra ouă bătute (dacă doriți, cu 1 lingură de smântână sau brânză dată pe răzătoare)

4. Pere caramelizate

-curățăm perele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presăram peste ele 3-4 linguri de zahăr

-le punem la copt la temperatura mare

-preparăm un sos din: smântână +suc de lămâie +coajă rasă de lămâie +miere de albine (după gust)

-servim perele calde cu sosul rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago