Pere caramelizate un desert delicios.
-2 roșii mari le curățăm de coajă și le tăiem bucățele
-punem roșiile în castron adăugăm după gust sare, piper și un pic de ulei
-amestecați în salată cubulețe de brânză sau brânză dată pe răzătoarea mare
-250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
-punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă, sare, piper și lăsăm să fiarbă
-dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
-se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt
-2 roșii curățate și tăiate foarte mărunt
-2 dovlecei tăiați felii puțin mai groase, lăsați puțin cu sare, apoi îi scurgem și-i prăjim puțin în ulei
-1 /2 carne măcinată de pui (curcan,sau vită)
-punem puțin ulei în cratiță adăugăm carnea măcinată, roșiile și condimente, un pic de apă dacă e necesar și lăsăm să se fiarbă, apoi adăugăm 1 cutie de porumb
-în tavă sau cratiță punem un rând de felii de dovleac (nu punem ulei că lasă dovlecelul prăjit) +un rând de carne +dovlecel +carne +dovlecel
-dacă mai e nevoie mai adăugăm puțină apă (sau bulion ) și punem în cuptor
-când e gata punem deasupra ouă bătute (dacă doriți, cu 1 lingură de smântână sau brânză dată pe răzătoare)
-curățăm perele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presăram peste ele 3-4 linguri de zahăr
-le punem la copt la temperatura mare
-preparăm un sos din: smântână +suc de lămâie +coajă rasă de lămâie +miere de albine (după gust)
-servim perele calde cu sosul rece
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Multumim frumos
Pere caramelizate vreau si eu.
Mm.super meniu,mulțumim Arci!
Perele caramelizate trebuie să fie un adevărat deliciu. Le voi face astăzi. Mulțumim pentru minunatele idei!