Meniu: (salată de dovlecel, ciorbă de pui, mămăligă cu cuiburi de ouă, kenturi)

1. Aperitiv: salată de dovlecel

-2 dovlecei se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare împreună cu un cartof
-se lasă să se scurgă apoi se mixează
-adăugăm sare, piper după gust, mărar tăiat ff fin, 1 căţel de usturoi dat pe răzătoarea fină şi 3-4 linguri de maioneză
-pasta o punem în caserolă la rece
-se poate servi şi pe felii de pâine prăjită

2.Ciorbă de pui:

-fierbem carnea de pui în apă cu puţină sare
-într-o oală punem 2-3 morcovi daţi pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puţin ulei şi punem să fiarbă cu apă de pe carne strecurată
-carnea de pui o curăţăm de pe oase, o tăiem bucăţele şi o punem în oală
-potrivim de sare ,piper, cury, puţin praf de chimen
-când ingredientele sunt fierte dregem ciorba cu smântână frecată cu gălbenuş de ou

3.Mămăligă cu cuiburi de ouă:

-fierbem o mămăligă potrivită
-punem în tavă hârtie pergament şi întindem mămăliga ca o foaie de grosime cam de 1 deget
-presăram deasupra caşcaval sau brânză telemea date pe răzătoare
-din loc în loc facem cu lingura o adâncitură în care spargem un ou
-albusul îl întindem puţin peste brânză şi băgăm la cuptor să se coacă
-hârtia pergament o ungeti cu puţin ulei

 

4.Kenturi:

-din 500 gr făină +2 gălbenuşuri +160 gr untură (sau unt) şi smântână cât se cere- facem un aluat potrivit
-împărţim aluatul în 6 părţi
-fiecare parte se întinde cât se poate de subţire se unge cu untură topită, se presară cu făină, se rulează
-rulourile se lasă la rece ½-1 oră
– se taie fiecare rulou în 12 bucăţi
-se întinde fiecare bucată, se umple cu gem, nucă amestecată cu gem,
-se rulează ca o ţigară şi se pune în tavă la copt
-când le scoatem le trecem calde prin zahăr praf cu vanilie

Poftă Bună!

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Un meniu delicios ne-ai pregătit astăzi, Arci! Îmi place mult mămăliguţa cu ochiuri, dar şi ciorba de pui este foarte bună. Am încercat şi eu reţeta de salată de dovlecel vara trecută şi chiar a fost bună! Nu am mai auzit până acum de Kenturi, însă cred că sunt bune. Mulţumim pentru reţete şi un weekend aşa cum ţi-l doreşti să ai! locco_smiley_46

  2. Arci, multe rețete am luat de la tine, din aceste meniuri! Toate au fost super. Mulțumim pentru idei. Eu chiar le găsesc minunate!

  3. Ce deliciu. De fiecare daca cand le citesc ma apuca poftele.
    Ce bine ar fi sa le pregateasca altcineva. 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.