Retete culinare

Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de perișoare – Pizza cu brânză și ouă întregi – Prăjitură- pișcot cu cremă și cocos

Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de perișoare – Pizza cu brânză și ouă întregi – Prăjitură – pișcot cu cremă și cocos

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

  • ciupercile se curăță, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
  • 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
  • punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia) +pesmet cât e necesar și amestecăm bine
  • dacă vă place puteți adăuga verdeață pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
  • se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură

2. Ciorbă de perișoare:

  • 250 gr carne măcinată (pui, curcan, porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
  • punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi calim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă, sare, piper și lăsăm să fiarbă
  • dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
  • când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
  • se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Pizza cu brânză și ouă întregi

  • 200 gr brânză rasă (nu foarte sărată)
  • 300 gr cașcaval ras
  • semințe de susan și ouă întregi (câte cuiburi facem)
  • se întinde foaia de aluat foietaj, se unge cu ou bătut
  • punem brânză rasă peste care presărăm semințe de susan apoi punem cașcavalul ras
  • facem cuiburi (cu o lingură) în care spargem câte un ou (crud) și punem la copt

4. Prăjitură – pișcot cu cremă și cocos

  • facem un blat obișnuit din 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 8-10 linguri făină și praf de copt
  • preparăm 2 creme reci de ciocolată (simple sau cu coniac sau rom după preferințe)
  • când blatul s-a răcit îl tăiem în două îl insiropăm puțin, umplem cu cremă
  • montăm prăjitura și îmbrăcăm în cremă presărăm deasupra nucă de cocos sau nucă măcinată.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago