Retete culinare

Meniu:(salată de varză dulce cu ton, friptură  cu garnitură de legume, salată de fructe)

Meniu:(salată de varză dulce cu ton, friptură  cu garnitură de legume, salată de fructe)

1.Aperitiv:salată de varză dulce cu ton

-o varză medie o curățăm și o dăm pe răzătoarea mare, apoi o frecăm cu 1 linguriță sare și 2-3 lingurițe de zahăr și o lăsăm să se odihnească

-2 roșii curățate de coajă le tăiem bucățele și le punem într-un castron

-adăugăm 1 ardei roșu tăiat feliuțe fff subțiri și varză stoarsă

-amestecăm legumele, potrivim de sare, piper și zeamă de lămâie, apoi adăugăm o conservă de ton mărunțit în ulei și mărar tăiat fff mărunt

-amestecăm totul și dăm la rece măcar 1 oră

2.Ciorbă de mazăre:

-1 morcov+1 pătrunjel+1 păstârnac -le dăm pe răzătoarea fină și le punem în oală cu puțin ulei să le călim

-opțional puteți pune 1 ceapă mică tăiată mărunt

-adăugăm mazărea și punem la fiert

-puteți pune condimente, doar sarea e de preferat s-o puneți când mazărea e fiartă

-adăugați amestecul de verdeață care vă place și dregeți cu smântână

-se poate servi așa sau cu crutoane

3.Friptură  cu garnitură de legume:

-1 kg carne de porc tăiată felii și condimentată cu amestecul de condimente care vă place (eu folosesc sare, piper multicolor, boia, curry,praf de chimen și coriandru, oregano și cimbru) și lăsată la frigider câteva ore

-punem carnea în tavă, apă s-o acopere și punem la cuptor, aveți grijă când scade apa să întoarceți bucățile pe ambele părți

-1 ceapă tăiată bucățele o călim în puțin ulei cu 1 morcov dat pe răzătoarea fină

-adăugăm ciuperci, dovlecel tăiat bucățele,1 ardei tăiat felii, și lăsăm să fiarbă până sunt gata legumele

-adăugăm mărar tăiat ff mărunt și opțional smântână

-friptură o servim cu legumele

4.Salată de fructe:

-1/2 kg căpșuni crude sau congelate

-1/2 kg zmeură crudă, congelată sau din compot

-4 banane tăiate felii

-dacă fructele sunt congelate se pun la decongelat cu foarte puțin zahăr brun

-o cutie de lapte  de cocos, amestecat bine  îl puneți într-un borcan la rece (se îngroașă și se face ca frișcă, doar că nu e dulce)

-amestecăm toate fructele și 2 plicuri de zahăr vaniliat și punem la rece

-când serviți puneți deasupra 1-2 linguri de lapte de cocos

-dacă vă mai trebuie zahăr gustați când amestecați fructele

Poftă Bună!

Reţete culinare

salată, pulpe în stil Jamaican,chec delicios cu lămâie

Biscuiţi simpli pentru cafea

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago