-500 gr făină de grâu, 100 gr făină de porumb, 1 ou, 40 gr drojdie, 50 ml unt topit, 50ml ulei de măsline, sare după gust.
-Facem maiaua din drojdie, 5 gr zahăr și 50 ml lapte cald pe care o încorporăm în făina de grâu împreună cu oul, sarea și untul topit.
-Mai adăugăm 50 ml apă caldă și frământăm aluatul cu uleiul de măsline, adăugăm și făină de porumb continuând să frământăm până obținem un aluat consistent și puțin elastic.
-Îl lăsăm la dospit pentru 30 de minute, în cuptorul preîncălzit o lăsăm timp de 35-40 minute.
-fierbem oasele de porc în apă cu sare, apoi curățăm carnea de pe oase și o tăiem bucățele
-punem în oală zarzavatul dat pe răzătoarea fină (2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac), strecurăm zeama în care am fiert carnea și punem la fiert
-adăugăm carnea (tăiată bucățele) potrivim de sare, piper, chimen praf, coriandru praf, curry, lemon gras și lăsăm să fiarbă
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place
-putem servi așa sau dreasă cu smântână simplă sau frecată cu gălbenuș de ou
-pregătim bucata de carne (fie o lăsăți întreagă, dar atunci o crestați din loc în loc mai adânc, sau tăiați felii mai mari și groase), o condimentăm cu amestecul de condimente care ne place, o punem într-o tavă sau cratiță mai adâncă
-adăugăm 1-2 crenguțe de cimbru, un păhărel de alcool și apă cât acoperă și punem la cuptor
-când carnea e gata scoatem tava și ungem friptura cu un amestec de miere și muștar și mai lăsăm în cuptor să prindă crustă
-serviți cu cartofi piure sau natur
-250 gr zahăr praf se mixează cu 250 gr unt (sau margarină Rama), adăugăm pe rând cu lingura 250 gr lapte praf
-după ce am mixat bine adăugăm 1-2 zahăr vaniliat și 200 gr nucă de cocos, amestecăm bine și dăm 1-2 ore la rece
-pregătim ce punem în biluțe: bucăți de nucă prăjită, alune, bucăți de fructe confiate, stafide (puteți să le faceți și fără)
-luăm din compoziție cu mâna umezită (ca la chiftele), punem la mijloc ce vrem, și dăm biluțele prin nuca de cocos
-le puneți inițial pe o farfurie întinsă, când farfuria e plină o puneți în frigider și luați alta
-după ce se întăresc le puteți pune într-o caserolă în frigider
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
O, bomboane Rafaello de casa! Reteta asta chiar trebuie incercata! :D
Gata! M-am hotărât! Azi fac Rafaelo! Nu știam ce dulce să fac pe weekend! Mulțumesc pentru idei!
Mulțumim pt rețete. Pâine cu mălai vreau sa încerc și eu.
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Desertul trebuie încercat primul !