Roșii umplute cu pastă de brânză aperitiv delicios.
-spălăm roșiile, tăiem un capac și le scobim, apoi le lăsăm (cu gaura în jos) pe farfurie să se scurgă
-300 gr brânză de vacă o mixăm bine cu 100 gr unt
-adăugăm în pasta de brânză, sare, piper, după gust ,boia opțional și mărar tăiat fff mărunt
-cu pasta rezultată umplem roșiile și le lăsăm 1-2 ore la rece
-o ceapă mică tăiată mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei
-adăugăm cartofii tăiați cubulețe, apă și punem la fiert
-punem în ciorbă și miezul de la roșii tăiat mărunt și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry și adăugăm amestecul de verdeață care ne place
-lăsăm câteva clocote
-ciorba se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt
-alegem cartofi mai mici, îi curățăm și-i lăsăm în apă
-costița de porc o tăiem felii potrivite și o lăsăm ½ ora condimentată cu amestecul de condimente care ne place
-punem costița în tavă, adăugăm apă cât acoperă și o punem la cuptor
-când carnea este gata o scoatem din ulei într-o cratiță și punem în tavă cartofii
-condimentăm puțin cartofii și punem apă cât îi acoperă, apoi punem tava în cuptor
-din 4 ouă +4 linguri de zahăr +4 linguri de făină și un pic de praf de copt = batem un pișcot
–punem în tavă o hârtie pergament unsă cu ulei și pișcotul și-l coacem
-puneți pișcotul în tava mare ca să iasă mai subțire să-l puteți rula
-4 ouă întregi le amestecăm cu 8 linguri de zahăr și 2 linguri de cafea nes (sau cacao), le fierbem pe foc până se îngroașă
-lăsăm să se răcească și le mixam cu 200 gr unt
-cu crema rezultată umplem rulada și dăm la rece
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ce meniu delicios! Mulțumesc din suflet pentru idei!
Ce bine sună. Cred ca fac azi roșiile umplute cu branza
Mi.ai facut pofta de cartofi copti.
Mulțumesc pentru delicioasele rețete ! Desertul îl fac primul !
ador sa gatesc va multumesc pentru retete sint minunate.Rulada cu ness si rosile umplute sint minunate