Retete culinare

Roșii umplute cu pastă de brânză – Costiță la cuptor cu cartofi copți – Ruladă cu cremă de ness – Meniu

Roșii umplute cu pastă de brânză – Costiță la cuptor cu cartofi copți – Ruladă cu cremă de ness – Meniu

   Roșii umplute cu pastă de brânză aperitiv delicios.

1.Aperitiv: roșii umplute cu pastă de brânză

-spălăm roșiile, tăiem un capac și le scobim, apoi le lăsăm (cu gaura în jos) pe farfurie să se scurgă

-300 gr brânză de vacă o mixăm bine cu 100 gr unt

-adăugăm în pasta de brânză, sare, piper, după gust ,boia opțional și mărar tăiat fff mărunt

-cu pasta rezultată umplem roșiile și le lăsăm 1-2 ore la rece

2. Ciorbă de cartofi

-o ceapă mică tăiată mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei

-adăugăm cartofii tăiați cubulețe, apă  și punem la fiert

-punem în ciorbă și miezul de la roșii tăiat mărunt și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt fierte potrivim de sare, piper, curry și adăugăm amestecul de verdeață care ne place

-lăsăm câteva clocote

-ciorba se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt

3. Costiță la cuptor cu cartofi copți

-alegem cartofi mai mici, îi curățăm și-i lăsăm în apă

-costița de porc o tăiem felii potrivite și o lăsăm ½ ora condimentată cu amestecul de condimente care ne place

-punem costița în tavă, adăugăm apă cât acoperă și o punem la cuptor

-când carnea este gata o scoatem din ulei într-o cratiță și punem în tavă cartofii

-condimentăm puțin cartofii și punem apă cât îi acoperă, apoi punem tava în cuptor

4. Ruladă cu cremă de ness

-din 4 ouă +4 linguri de zahăr +4 linguri de făină și un pic de praf de copt = batem un pișcot

–punem în tavă o hârtie pergament unsă cu ulei și pișcotul și-l coacem

-puneți pișcotul în tava mare ca să iasă mai subțire să-l puteți rula

  • presăram pe o coală de hârtie zahăr praf punem pișcotul copt și rulăm așa fierbinte apoi lăsăm să se răcească

-4 ouă întregi le amestecăm cu 8 linguri de zahăr și 2 linguri de cafea nes (sau cacao), le fierbem pe foc până se îngroașă

-lăsăm să se răcească și le mixam cu 200 gr unt

-cu crema rezultată umplem rulada și dăm la rece

  • dacă vreți puteți topi o ciocolată pe foc și o turnați (în zig-zag) peste ruladă

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago