Pateu de casă rafinat și delicios.
-1 piept și 2 morcovi fierți în supă îi dăm prin mașina de carne (sau robot)
-1/2 ficat de pui îl sotăm cu puțin ulei și puțină apă(fără sare), apoi îl măcinăm
-amestecăm cele două compoziții, adăugând după gust 1-2 lingurițe de muștar, sare, piper, puțin curry
-servim pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită
-punem în tavă felii de ceapă, ardei, dovlecel, cartofi tăiați rondele
-adăugăm zarzavatul rămas din supă, tăiat bucăți mai mari și carnea curățată de pe oase
-punem zeamă de supă cât să acopere, un păhărel de alcool, sare, piper, curry, cimbru, lemongrass, și dăm la cuptor
-când apa scade și legumele sunt fierte adăugăm 200 gr cașcaval dat pe răzătoare și amestecat cu 3-4 linguri de smântână și mai dăm tavă la cuptor până e gata
-3 ouă întregi le amestecăm cu 6 linguri de zahăr și 2 linguri de nes și le punem pe foc amestecând continuu
-când conținutul s-a îngroșat îl lăsăm să se răcească
-200 gr unt le frecăm spumă adăugăm pe rând cpmpozitia anterioară și mixăm bine
-punem în cupe (sau boluri) pișcoturi muiate în cafea, adăugăm crema și ornăm cu fructe confiate sau bucăți de ciocolată, apoi le dăm la rece
-se poate face același lucru cu cacao, sau cremă de vanilie
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…
Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…
Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…
View Comments
Cred ca o sa fac si eu carnita cu legume. Multumesc pentru idee!
Excelent meniu ! Mulțumesc pentru rețete!
Trebuie să spun faptul că citind meniurile din această rubrică am folosesc condimentele. Nu eram adepta lor înainte, însă după ce am încercat prima rețetă expusă de Arci aici, am înțeles de ce sunt condimentele importante. Mulțumim pentru idei!