Pateu de casă

Pateu de casă – Carne cu legume la cuptor – Cremă de cafea cu pișcoturi – Meniu

   Pateu de casă rafinat și delicios.

1.Aperitiv: pateu de casă

-1 piept și 2 morcovi  fierți în supă îi dăm prin mașina de carne (sau robot)

-1/2 ficat de pui îl sotăm cu puțin ulei și puțină apă(fără sare), apoi îl măcinăm

-amestecăm cele două compoziții, adăugând după gust 1-2 lingurițe de muștar, sare, piper, puțin curry

-servim pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită

2. Supă de pui

  • în zeama (strecurată de pe carne și zarzavat) fierbem tăiței, tăscute, surubele sau găluște de gris

3. Carne cu legume la cuptor

-punem în tavă felii de ceapă, ardei, dovlecel, cartofi tăiați rondele

-adăugăm zarzavatul rămas din supă, tăiat bucăți mai mari și carnea curățată de pe oase

-punem zeamă de supă cât să acopere, un păhărel de alcool, sare, piper, curry, cimbru, lemongrass, și dăm la cuptor

-când apa scade și legumele sunt fierte adăugăm 200 gr cașcaval dat pe răzătoare și amestecat cu 3-4 linguri de smântână și mai dăm tavă la cuptor până e gata

4. Cremă de cafea cu pișcoturi

-3 ouă întregi le amestecăm cu 6 linguri de zahăr și 2 linguri de nes și le punem pe foc amestecând continuu

-când conținutul s-a îngroșat îl lăsăm să se răcească

-200 gr unt le frecăm spumă adăugăm pe rând cpmpozitia anterioară și mixăm bine

-punem în cupe (sau boluri) pișcoturi muiate în cafea, adăugăm crema și ornăm cu fructe confiate sau bucăți de ciocolată, apoi le dăm la rece

-se poate face același lucru cu cacao, sau cremă de vanilie

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Trebuie să spun faptul că citind meniurile din această rubrică am folosesc condimentele. Nu eram adepta lor înainte, însă după ce am încercat prima rețetă expusă de Arci aici, am înțeles de ce sunt condimentele importante. Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.