Pateuri cu brânză – Ciorbă de perișoare – Cotlet de porc friptură – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt
Pateuri cu brânză – Ciorbă de perișoare – Cotlet de porc friptură – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt
1. Aperitiv: pateuri cu brânză
- 200 gr brânză telemea sărată+200 gr cașcaval le dăm pe răzătoarea fină și le amestecăm
- 1 foaie de aluat foietaj o întindem puțin, tăiem în pătrate potrivite, punem umplutură
- punem pateurile pe hârtie de copt în tavă
- ungem pateurile cu ou bătut și puteți presăra susan,apoi le punem la copt
2.Ciorbă de perișoare:
- 250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou,puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
- punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină,îi călim cu foarte puțin ulei,adăugăm apă,sare,piper și lăsăm să fiarbă
- dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
- când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
- se poate servi simplă,cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Cotlet de porc friptură (Vero):
- se taie 5 / 6 bucăți de cotlet , le așezăm în tavă condimentate cu sare, piper și boia. – adăugăm un pahar de apă și puțin ulei.
- acoperim și fierbem la foc mic cam 30 de minute .
- dacă scade apa și carnea nu e moale adăugăm apă caldă .
- când se prăjește puțin o întoarcem pe cealaltă parte și punem câteva bucăți de usturoi mărunțit.
- garnitura poate fi la alegere.
- noi am mâncat cu piure de cartofi.
4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt.(Iliuta)
- gălbenușurile de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
- adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făină albă și un pliculeț praf de copt.
- amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider.
- albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
- tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
- aluatul îl împărțim în două. Întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
- lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Opțional și o bucata de țelină,1cartofi la ciorba de perisoare!
Delicioase rețete.multumim
Yumi. Mulțumesc
Mulțumesc pentru delicioasele rețete!